Societat 27/06/2013

Augmenta l'homofòbia dins l'entorn familiar

L'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya també alerta de l'augment del 'bullying' que pateixen els homosexuals a les escoles

Efe
1 min

BarcelonaEls casos de violència homòfoba en el marc familiar contra gais i lesbianes han augmentat durant el primer semestre de l'any, segons ha denunciat el president de l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya, a la presentació de l'informe anual de la institució.

Mentre la lluita pels drets dels homosexuals acumula victòries, la crisi econòmica podria estar provocant un retrocés a llocs, com Catalunya, on fa anys que el col·lectiu és àmpliament respectat.

Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori, ha declarat que entre gener i juliol de 2013 han rebut 17 denúncies per violència domèstica contra persones del col·lectiu, mentre que en tot l'any 2012 no n'hi va haver cap. "Ja gairebé ni se'n parlava" ha remarcat.

Segons Rodríguez la crisi econòmica està fent que moltes d'aquestes persones hagin de tornar a casa seva i es trobin amb una situació de rebuig i de violència verbal o física.

Les dades del primer semestre d'aquest any revelen també un augment de l'11% del 'bullying' a les escoles per homofòbia. L'Observatori estima que el 71% d'escolars homosexuals han sigut insultats alguna vegada per aquest motiu, i que el 34% han patit agressions físiques.

El mòbing a la feina ha crescut un 11%. Entre els assistents hi havia Alfons Toledano, que ha perdut la feina a Zurich Assegurances per les seves tendències sexuals i que va presentar una denúncia per presumpta homofòbia contra aquesta empresa.

stats