Societat 04/12/2014

Barcelona controlarà les al·lèrgies alimentàries als menjadors escolars

Segons l’Informe de Salut Pública 2013, el 4,1% dels nens que es queden a dinar a l’escola tenen alguna al·lèrgia

Ara
2 min

BarcelonaSegons apunta l’Informe de Salut Pública 2013, el 4,1% dels nens que es queden a dinar a l’escola tenen al·lèrgia a algun aliment. El 89% dels centres escolars de Barcelona fan menús especials per als infants al·lèrgics.

El Pla d’Actuació de Vigilància de les Al·lèrgies Alimentaries als Menjadors Escolars serà de compliment obligat per als 773 menjadors que hi ha a la ciutat. La primera fase del pla, realitzada l’any 2011 i 2012 va permetre analitzar 129 menjadors i 49.939 alumnes i es va detectar que el 4,1% dels infants patien algun tipus d’al·lèrgia o intolerància alimentària. De tots aquests, el 45% tenia un certificat mèdic.

Pel que fa al grup d’aliments amb més incidència d’al·lèrgia hi ha la lactosa, amb un 17,3% de nens que no la toleren, les fruites rosàcies amb un 17%, el gluten, amb un 14% i els ous i derivats, amb un 12%. Els nens entre 6 i 12 anys són els que han mostrat un índex més elevat d’al·lèrgies.

En marxa la segona fase del pla de control

En els pròxims mesos s’anirà implantant el nou protocol d’actuació a tots els menjadors escolars de la ciutat, tant si tenen cuina pròpia com si tenen un servei extern que els prepara el menjar. Aquest pla pretén que tots els processos de manipulació dels aliments i d’informació i control es facin de forma adequada.

Aquesta és una de les dades de l’Informe de Salut Pública 2013, presentat aquest dijous. El document analitza diferents paràmetres sobre la salut de la població barcelonina, 1.613.909 persones l’any 2013. Els aspectes analitzats són l’atenció sanitària, la qualitat de l’aigua i de l’aire, la salut, les principals malalties, i la salut mental i la laboral.

stats