Societat 29/03/2015

L'escultura MALIP de Toni Batllori, una oda a les il·lusions perdudes

S'ubica a la confluència de l'avinguda Diagonal amb la Rambla del Poblenou

Ara
1 min
malip

BarcelonaAquest matí s'ha inaugurat oficialment l'escultura MALIP (Monument a les Il·lusions Perdudes), de l’artista Toni Batllori que es troba ubicada a la confluència de la rambla del Poblenou amb el carrer Bolívia i l'avinguda Diagonal.

El monument és fruit d'un projecte solidari en favor de l'ONG Pallassos sense Fronteres, que ha estat possible gràcies al mecenatge de moltes persones i al suport de l'ajuntament de Barcelona.

Segons el seu autor, Toni Batllori, el monument vol fer referència a les il·lusions que anem deixant pel camí i a les noves que van sorgint i a les que no es pot renunciar mai. Per això, la seva forma s'inspira en la branca d'un bonsai, de les que es poden regularment perquè l'arbre mantingui la seva petita forma, posada en vertical i amb dos puntes finals, que representen dos nous brots nascuts novament que suggereixen que, malgrat tot, sempre sorgeixen noves il·lusions.

El projecte solidari està destinat a Pallassos sense Fronteres, que treballen en la difícil tasca de recuperar l'alegria dels nens i nenes que pateixen situacions extremadament difícils arreu del món. El MALIP, doncs, és una crida a l'optimisme i a no perdre mai la il·lusió i l'esperança.

Toni Batllori, premi Ciutat de Barcelona l’any 2008, és un cronista i ninotaire de l’actualitat política. També és un artista que conrea diferents disciplines artístiques: dibuix, pintura, fotografia i escultura. Ha fet dibuixos per al Diari de Barcelona, Avui, El País i El Jueves, entre altres publicacions. Des del 1994, publica una tira diària a La Vanguardia.

stats