Societat 19/11/2013

Barcelona rep el 27è Simposi del Vehícle Elèctric

Durant tres dies, 500 experts tractaran temes com les bateries de més capacitat, implantar punts de recàrrega ràpida i sense cables o polítiques públiques de zero emissions

Ara
1 min

BarcelonaAquest dilluns, 18 de novembre, s'ha inaugurat el 27è Simposi del Vehicle Elèctric (EVS27) a la Fira de Gran Via de Barcelona. Durant tres dies, 500 experts de tot el món, repartits en 170 expositors, debatran sobre les novetats tecnològiques del sector. Com fer bateries de més capacitat, com implantar punts de recàrrega ràpida i sense cables o com impulsar polítiques públiques de zero emissions centraran la majoria de converses.

L'Ajuntament i la Generalitat tenen un estand conjunt a la fira, amb una mostra de motos elèctriques, i una mica més enllà, Nissan presenta un model del taxi que a partir de l'estiu començarà a circular per Barcelona, l'NV200. Un vehicle elèctric amb 200 quilòmetres d'autonomia i que es fabricarà a la planta que la marca té a la Zona Franca de Barcelona, i en la qual invertirà més de 100 milions per a aquest model.

La promoció pública dels vehicles elèctrics es fa actualment mitjançant la reducció de l'impost de circulació, oferint gratuïtat per estacionar a les zones blava i verda i instal·lant punts de recàrrega en aparcaments municipals. Gràcies a incentius com aquests, la indústria de la mobilitat elèctrica té cada cop més presència a Barcelona.

stats