Societat 14/11/2013

Barcelona es tenyeix de blau contra la diabetis

La ciutat se suma als actes que recorden la necessitat de prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament de la malaltia

Ara
1 min

BarcelonaAmb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, que té lloc el 14 de novembre, Barcelona s'ha volgut sumar als actes que recorden la necessitat de prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament de la malaltia. Aquest dimecres, 13 de novembre, la façana de l'Ajuntament ha quedat il·luminada de color blau −símbol de lluita contra la diabetis− i coronada per un faldó perquè tothom prengui consciència de la malaltia.

Arreu del món, són moltes les accions de sensibilització, i a casa nostra l'Associació de Diabètics de Catalunya recorda els objectius de la campanya d'abast mundial: facilitar l'accés als coneixements bàsics sobre la diabetis a tothom, fer palès el fet que els mals hàbits de vida poden posar en risc la salut, eliminar l'estigma i la discriminació que pateixen les persones amb diabetis i implicar-hi tota la societat. Avui dia, es calcula que una de cada dues persones amb diabetis no sap que en pateix.

El 1991 es va escollir el 14 de novembre com a Dia Mundial de la Diabetis per part de la Federació Internacional de la Diabetis. És la data del naixement del científic Frederick Banting, el qual, juntament amb Charles Best, va descobrir, l'any 1921, la insulina, una hormona humana sense la qual el metabolisme de la glucosa, principal font d'energia del cos humà, es fa inviable.

stats