Societat 08/10/2012

Benestar Social nega que s'hagin restringit els bolquers per a ancians

Ho havia denunciat CCOO, que critica el deteriorament de la qualitat de l'atenció a les residències geriàtriques

Efe
1 min
Residència de la tercera edat Sophos de Sant Joan Despí. / MANOLO GARCIA

BarcelonaEl departament de Benestar Social i Família ha negat avui que la Generalitat hagi imposat restriccions en el subministrament de bolquers a les residències geriàtriques, tal com ha denunciat avui el sindicat CCOO.

CCOO ha assegurat avui en un comunicat que la disminució dels concerts i els retards en els pagaments per part de la Generalitat, al costat d'aquestes restriccions, estan deteriorant en moltes residències la qualitat de l'atenció a les persones grans i les condicions laborals de les persones que les atenen.

Fonts de Benestar Social i Família han negat rotundament l'acusació de la restricció en el subministrament de bolquers en els geriàtrics i han animat el sindicat a denunciar-ho davant la inspecció si coneixen algun cas.

"La nostra prioritat sempre és la qualitat del servei d'atenció als ancians i els serveis d'inspecció vetllen perquè així sigui", ha assegurat a Efe una portaveu del departament de Benestar Social.

El departament ha fet una crida a totes les persones perquè, si coneixen algun deteriorament del servei en una residència o de restricció de bolquers, ho posin immediatament en coneixement de la Inspecció de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials per enviar els inspectors i sancionar el geriàtric o residència que tingui una mala praxi.

El departament de Benestar Social ha assegurat que és "absolutament fals" que la Generalitat estigui imposant restriccions en la quantitat de bolquers que es poden dispensar i en la medicació, segons ha denunciat CCOO, sindicat que ha afirmat que han "detectat que aquestes restriccions són més acusades per a les persones que estan en una residència que per a les persones que estan a casa seva, la qual cosa suposa una discriminació intolerable".

stats