Societat 05/08/2014

Blanes torna a hissar la bandera verda després de comprovar l'absència de rajades a la platja de Sant Francesc

L'equip de socorristes de Protecció Civil ha escombrat aquest matí la zona

Acn
1 min

BarcelonaLa platja de Sant Francesc de Blanes (Selva), coneguda també com a Cala Bona, ha tornat a hissar aquest dimarts al matí la bandera verda després que l'equip de socorristes de Protecció Civil hagi confirmat l'absència de rajades a la zona. Els socorristes han cercat des de les deu del matí les cinc rajades que aquest dilluns van obligar a hissar la bandera vermella. Després d'una hora de patrullar la zona amb caiac, han donat el vistiplau perquè la platja, situada al nord del terme municipal, es tornés a obrir als usuaris. El cap de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy, ha assegurat que no hi ha "cap mena de risc" pels banyistes de Cala Bona.

Les cinc rajades van ser visionades ahir al voltant de d'un quart de quatre de la tarda i mesuraven uns 40 centímetres de llargada, i la seva cua era uns 20 centímetres. Segons l'Ajuntament de Blanes, es d'un tipus de rajada petita en relació a les mides d'aquest tipus d'espècie. Des de l'Institut de Ciències del Mar (ICM) van confirmar que les cinc rajades no són verinoses. Tot i així, el contacte amb el fibló de la cua pot produir una ferida molt dolorosa, semblant a les picades de les meduses.

El Centre d'Emergències de Catalunya (Cecat) va recomanar com a mesura de prevenció a l'Ajuntament que la platja romangués tancada als banyistes fins aquest dimarts al matí, tot i que no es va registrar cap incidència al respecte.

stats