Societat 31/05/2014

Crida a començar la reconstrucció popular de Can Vies i manifestació

Aquest dissabte a la tarda hi ha convocada una marxa amb el lema "Construïm alternatives, defensem els barris" a la plaça de la Universitat

Ara
2 min
La roda de premsa de Can Vies d'aquest divendres

BarcelonaEls integrants de Can Vies ja van deixar clar en la compareixença d'aquest divendres que no tenen "res a negociar" amb l'Ajuntament de Barcelona. Asseguren que el diàleg ha quedat enterrat amb el desallotjament i inici d'enderroc i que, en qualsevol cas, el seu futur el volen seguir construint al marge del consistori, que com a gest per facilitar el diàleg ha ordenat parar la demolició de l'edifici. I van fer una crida per començar, des d'aquest dissabte a les deu del matí, la reconstrucció de l'espai seguint un projecte que els han ajudat a fer arquitectes del barri.

Asseguren que la reacció del consistori, quan es plantin a l'edifici mig enderrocat per reconstruir-lo, posarà en evidència en quin punt estan les posicions. El que sí que ha fet l'Ajuntament és informar-los del "risc" que, assegura, suposa entrar en un edifici en "mal estat i a mig demolir".

Durant la roda de premsa d'aquest divendres a Can Batlló, en la qual també va participar l'Assemblea de Barri de Sants i la Plataforma de Suport a Can Vies, van reiterar que el seu objectiu és reconstruir l'edifici i que, si això no és possible, buscaran ells mateixos un altre espai. Sense cap tutela de l'Ajuntament.

Manifestació al centre de la ciutat

Aquest dissabte a la tarda, d'altra banda, han convocat una manifestació que recorrerà el centre de la ciutat amb el lema "Construïm alternatives, defensem els barris". Està previst que diferents columnes surtin a les sis de la tarda de diferents barris i conflueixin, a les set, a la plaça de la Universitat, on començarà el recorregut de la marxa central.

El col·lectiu, que assegura que no s'asseurà a negociar amb l'Ajuntament, reivindica, entre altres punts, la dimissió de l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i del regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí. També demanen que s'aturin els processos de desallotjament d'altres espais autogestionats i que es posi fi al desplegament policial a Sants.

stats