Societat 09/05/2016

Els veïns del Raval veuen el pacte del cas Benítez "grotesc i vergonyós"

Un centenar de veïns i membres de la Plataforma 'Justicia Para Juan Andrés' s'han concentrat al carrer Aurora per rebutjar la sentència de conformitat

Montse Riart
2 min
Veïns del Raval rebutgen el pacte de conformitat del Cas Benítez

BarcelonaUn centenar de veïns i membres de la plataforma 'Justicia para Juan Andrés', creada poc després de la mort del veí del Raval, s'han concentrat aquest dilluns a la tarda en un solar del carrer Aurora, on va morir l'home en una reducció policial, per rebutjar el pacte de conformitat del cas, que consideren "injust i poc ètic", segons el portaveu de l'entitat, Iñaki Garcia.

Imatge de la concentració per rebutjar el pacte del Cas Benítez

Garcia assegura que l'acord no els "representa". Acusa l'Associació Catalana de Drets Humans, que exercia l'acusació popular en el cas Benítez, de tancar-lo "a la seva esquena", tot i haver-se mantingut en contacte durant els dos anys i mig que ha durat la investigació per la mort del veí del Raval.

"El pacte és una vergonya pública, no pot ser que admetin una acció imprudent i no vagin a la presó i és grotesc que els imposin un curset de drets humans", criticava Garcia, que assegura que això els "ensenya" que s'hauran de replantejar la col·laboració entre les entitats a l'hora d'anar als tribunals.

Els veïns del Raval lamenten la sentència de conformitat del Cas Benítez

La plataforma recorda que tot i que no formaven part del procés judicial van ajudar a impulsar-lo. Esperaven l'arribada del judici amb la "satisfacció" que es demanessin penes superiors als 10 anys per als policies.

El portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya, Eugeni Rodríguez, diu que el pacte deixa "sense resposta" tots els interrogants oberts arran de la mort de Benítez. La plataforma estudia mobilitzacions i accions futures, conscients que, esgotada la via jurídica, l'única cosa que els queda és rebutjar "al carrer" l'acord i combatre'l des de la política.

stats