Una jutge responsabilitza d'homicidi imprudent l'amo de la finca on va morir el nen Julen

L'home recorrerà la decisió perquè diu que va advertir la família de l'existència del pou

La jutge que investiga el cas de Julen Roselló, el nen que va morir després de caure en un pou d'una finca de Totalán (Màlaga) el 13 de gener passat, ha deixat a un pas del judici l'amo dels terrenys, a qui responsabilitza d'un delicte d'homicidi imprudent greu. La magistrada considera que el propietari de la finca sabia que el pou per on va caure el nen "estava descobert i no estava protegit amb prou mesures de seguretat", conclou en la seva resolució, a la qual ha tingut accés l'agència Efe.

La defensa de l'home ja ha avançat que recorrerà la decisió de la jutge. Assegura que l'amo de la finca va advertir el pare del Julen que havia fet prospeccions als terrenys. De fet, durant la investigació del cas la defensa ha demanat un cara a cara entre el pare del menor i el seu client, per demostrar que hi ha contradiccions entre les dues versions dels fets. 

Però la jutge ha tancat la investigació i conclou que el propietari de la finca, "sabent que hi havia el pou obert i que no hi havia prou protecció, no va adoptar cap mesura per evitar qualsevol possible resultat lesiu i no va advertir ningú de la presència i l'estat" de les prospeccions fetes als terrenys.

Un rescat "d'enginyeria civil"

Les tasques per rescatar el menor, que va morir el mateix dia que va caure al pou, es van allargar 13 dies per les dificultats del terreny i la posició en què va quedar el cos de la criatura. La jutge descriu l'operatiu com una "obra d'enginyeria civil" i calcula que va costar 687.749 euros, que la Junta d'Andalusia reclama.

La dificultat tècnica allarga el rescat de Julen

La magistrada entén que l'amo de la finca va cometre una possible "infracció urbanística" i recorda que hi ha expedients administratius sancionadors tant en contra d'ell com de la persona que va fer el pou. Ara ha donat 10 dies a les parts perquè demanin l'obertura de judici oral.