Societat 24/05/2011

El casteller David Miret guanya el premi Català de l'any 2010

El cap de colla dels Castellers de Vilafranca s'ha imposat a les candidatures del metge Joan Pere Barret i l'escriptor Emili Teixidor

Redacció
1 min
David Miret, al centre de la imatge / CdV

BarcelonaEl cap de colla dels Castellers de Vilafranca ha guanyat el Premi Català de l'Any 2010. L'extraordinària temporada d'aquesta colla castellera i el reconeixement mundial que ha suposat la declaració dels castells com a patrimoni cultural immaterial per part de la Unesco han impulsat aquest representant del món casteller fins a l'obtenció del premi. Miret s'ha imposat als altres dos finalistes, el metge Joan Pere Barret i l'escriptor Emili Teixidor, amb un 60% dels vots.

La identitat del guanyador de l'onzena edició del Català de l'Any, que organitza El Periódico, s'ha conegut aquesta nit en la cerimònia que ha tingut lloc al Teatre Nacional de Catalunya, presentada per Josep Cuní i Helena García Melero. L'entrega del premi ha anat acompanyada de la construcció d'un castell dins de la mateixa sala del TNC, en homenatge al guanyador.

David Miret, fill i germà de castellers, va aprendre des de petit les interioritats d'aquestes torres humanes. Pertany als Castellers de Vilafranca des de la temporada 1984/85, de la qual és cap de colla des del 2007. Com a tal, ha pilotat la millor temporada de la història dels verds de Vilafranca. Sota la seva experta direcció, la colla ha aconseguit descarregar, entre altres, la primera torre de vuit de la història, fita aconseguida l'any passat, i ja aquesta temporada el primer set de vuit.

stats