EDUCACIÓ
Societat 25/07/2013

CCOO demana prioritzar les beques menjador abans que les escoles d'elit

El sindicat denuncia retallades en els pressupostos de les unitats d'escolarització compartida (UEC) i en les hores d'atenció de les cuidadores

Efe
2 min

BarcelonaEl govern català hauria de donar prioritat a les subvencions de beques menjador per als alumnes més necessitats i atendre els que tenen més dificultats educatives abans que els de les escoles d'elit que separen per sexes. Així ho ha considerat aquest dijous la secretària de la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya, Montse Ros, que, en roda de premsa a Barcelona, també ha denunciat les retallades que el seu sindicat ha detectat en els pressupostos de les unitats d'escolarització compartida (UEC) i en les hores d'atenció de les cuidadores a les escoles públiques.

"El govern de Catalunya és cruel amb les criatures més necessitades i no ho és amb els 'nens bé'", ha dit Ros, que ha estimat que l'executiu d'Artur Mas hauria de tenir present aquesta situació i revertir-la. Segons dades del sindicat, la despesa per alumne de les unitats d'escolarització compartida (UEC) cau el pròxim curs un 7,3 % per alumne, una situació que portarà aquests joves a la "marginalitat més absoluta", ha dit Ros. Les UEC atenen prop d'un miler d'alumnes de tercer i quart d'ESO de tot Catalunya que no s'han adaptat al mitjà escolar i pateixen risc d'exclusió social, per la qual cosa l'administració els treu de les escoles i són atesos en aquestes unitats per personal que depèn d'empreses privades. Fonts del departament d'Ensenyament han reconegut que, efectivament, s'ha reduït el pressupost dedicat a les UEC i s'ha demanat a les empreses que el desenvolupen que s'hi ajustin i dediquin el mateix temps als alumnes.

CCOO també ha denunciat una reducció del 10 % del pressupost i de les hores d'atenció de les cuidadores que ajuden a les escoles públiques els alumnes amb necessitats educatives especials que fan servir cadira de rodes, caminadors o no són autònoms per alguna discapacitat. A tot Catalunya, hi ha unes 2.000 cuidadores contractades per empreses externes, que poden veure com el pròxim curs les hores de treball se'ls redueixen i també el sou, per aquestes noves retallades, i un centenar més que depenen del departament d'Ensenyament.

stats