Societat 03/10/2013

Denúncia massiva contra més de 800 conductors filmats en vídeo per ciclistes amb càmeres al casc

Els usuaris de bicicleta han enregistrat més de 5 hores d'infraccions de vehicles que no respecten la distància reglamentària

2 min

La Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta (CCUB) ha presentat aquest dijous a les oficines del Servei Català de Trànsit un total de 820 denúncies, acompanyades cadascuna d'elles amb vídeos que acrediten infraccions comeses per conductors que no respecten la distància en avançar-los. Segons ha explicat el portaveu de la CCUB, Albert García, els 820 vídeos han estat filmats durant el mes de setembre a diferents carreteres catalanes. La compilació, de 5 hores de durada, els ha permès comprovar que el 98% dels conductors no respecten el metre i mig de distància reglamentari per avançar un ciclista.

La CCUB ha posat en marxa aquesta campanya arran de la imposició d'una sanció aquest estiu a un conductor per avançar de forma incorrecta un grup de ciclistes, que va poder ser demostrada gràcies a la prova aportada per ciclistes que portaven una càmera. "No volem fer de policies, però volem que la societat i els Mossos d'Esquadra vegin que aquestes infraccions succeeixen cada dia, que són perilloses, i que els conductors es conscienciïn", ha assenyalat el portaveu. García ha demanat a Trànsit que, a més dels controls de velocitat i alcoholèmia, els agents també facin controls d'infraccions en l'avançament als ciclistes.

García ha lamentat que "crida l'atenció que l'any 2012 han augmentat el nombre de víctimes mortals de ciclistes, en contrast amb el descens de les víctimes mortals en accidents de vehicles de motor". La CCUB també ha demanat al Servei Català de Trànsit que l'import econòmic recaptat per les 820 denúncies d'avançament incorrecte a ciclistes es destinin a projectes de seguretat viària relacionats amb el respecte i la seguretat dels ciclistes i ha advertit els conductors que cada ciclista "s'ha convertit en un radar" amb càmera que filma les infraccions.

stats