Societat 24/01/2013

Acord CiU-PP a Barcelona per aprovar la marina de luxe tot i la pressió veïnal

La resta de grups rebutja el pla i critica les formes de l'equip de govern i el projecte dissenyat per acollir superiots al Port Vell

Maria Ortega
2 min

BarcelonaTot i la pressió de la plataforma Defensem el Port Vell, que aquest mateix matí demanava que s'ajornés l'aprovació del pla que preveu construir una marina de luxe al Port Vell de Barcelona, el projecte va endavant. CiU i PP han segellat aquest dijous, a la comissió municipal d'Hàbitat Urbà, el seu acord per tirar endavant la modificació del pla especial que permet al grup britànic Salamanca tirar endavant la reforma per adaptar l'espai als superiots. No hi haurà, doncs, temps per a debats ciutadans (com demanaven els veïns), perquè el projecte s'aprovarà definitivament en el proper plenari, el de l'1 de febrer. La nova marina de luxe serà una realitat, tot i la forta oposició veïnal.

Davant els atacs de PSC, ICV-EUiA i Unitat per Barcelona-ERC, que han criticat tant el que consideren la "privatització" de l'espai públic com les formes de l'equip de govern, el regidor popular Eduardo Bolaños ha defensat els canvis que, a petició del seu grup, s'han introduït en el projecte. Com ara fixar que a la zona més propera a la Barceloneta s'hi col·loquin els vaixells de menys eslora i s'hi deixin espais lliures -amb l'única excepció dels dies en què hi hagi esdeveniments especials, com la Fórmula 1-, o que s'instal·li un vaixell transbordador -la concessionària hi invertirà mig milió d'euros- entre la zona del Maremàgnum i la Barceloneta. Pel tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, es tracta d'un "molt bon projecte per a la ciutat i la seva economia".

No ho veuen igual els veïns ni la resta de grups de l'Ajuntament. Des del PSC, la regidora Assumpta Escarp ha titllat de "greu" que l'equip de govern tiri endavant els seus projectes "sense fer un procés real de participació ciutadana ni buscar l'acord amb els grups". L'ecosocialista Janet Sanz també ha criticat "l'opacitat" i ha avisat CiU, en la línia del que ha anunciat aquest matí la plataforma Defensem el Port Vell, que no "podrà aturar la gent". I des d'Unitat per Barcelona-ERC, Jordi Portabella també ha criticat el projecte i el fet que, en el moment actual, l'equip de govern el tiri endavant de la mà del PP.

Vives, que ha negat les crítiques d'opacitat i privatització, ha assegurat per tancar la seva intervenció que el projecte "no és un caprici", sinó que contribuirà a crear llocs de treball i impuls econòmic. Ha assegurat, també, que la Facultat de Nàutica no acabarà marxant de Barcelona, perquè l'Ajuntament hi ha posat tot l'interès.

stats