Societat 16/03/2020

El Clínic de Barcelona participarà en un assaig per provar si un fàrmac contra l'Ebola també bat el coronavirus

També hi participaran els hospitals Cruces de Bilbao i La Paz de Madrid

Ara
1 min
Una recreació il·lustrada del  SARS-Cov-2.

BarcelonaEls hospitals Clínic de Barcelona, Cruces de Bilbao i La Paz de Madrid participaran en un assaig clínic que consisteix a provar si un fàrmac utilitzat durant el brot de l'Ebola del 2014 també serveix per lluitar contra el coronavirus. El medicament, anomenat Remdesivir, és un anàleg de nucleòtids, que actua en la replicació del virus i frena la seva extensió en les cèl·lules de l’organisme.

La Comunitat de Madrid ha anunciat que es tracta de dos estudis en fase III, és a dir, que s'utilitza el nou medicament en pacients, amb la intenció de comprovar la seva eficàcia i seguretat per combatre el Covid-19. Un dels estudis es farà amb malalts greus i l'altre amb lleus, i analitzaran si el nou medicament "ofereix millors resultats que la terapia de suport que actualment s'està administrant", ha apuntat en el comunicat.

Els dos estudis, que es fan amb la col·laboració del laboratori Gilead, compten amb l'aprovació de l'Agència Espanyola del Medicament i són d'àmbit internacional. De fet, en total, hi participaran un miler de pacients voluntaris de tot el món. S'espera tenir els primers resultats en els pròxims mesos i, en funció de les dades, es podria autoritzar que el nou medicament s'utilitzés en malalts de coronavirus.

Aquest assaig se suma al que ha començat aquest matí a Catalunya i que té per objectiu prevenir el contagi del Covid-19. Segons ha apuntat l'investigador Oriol Mitjà, s'engegarà a dues zones de Catalunya: a la conca d'Òdena (Anoia), on s'ha registrat un brot important, i a la zona metropolitana nord, que inclou 71 municipis del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès Nord i el Maresme.

stats