Societat 11/07/2014

El Col·legi d'Advocats de Barcelona, sobre la nova llei de seguretat ciutadana: "És una llei inadmissible pròpia d'estats totalitaris"

L'ICAB demana la retirada immediata de la llei, que considera un "greu retrocés" en els drets i llibertats de les persones

Acn
1 min

BarcelonaEl Col·legi d'Advocats de Barcelona ha demanat la retirada de la nova llei de seguretat ciutadana, aprovada aquest dimecres pel consell de ministres i impulsada pel ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'ha considerat "un pas enrere pels drets i llibertats de les persones". La corporació ha explicat a través d'un comunicat que "la violència al carrer per part de grups minoritaris" durant les concentracions o manifestacions legals "no justifica ni legitima cap reforma legislativa" que redueixi els drets constitucionals dels ciutadans, i ha denunciat que aquesta llei comportarà la transformació d'algunes faltes en delictes menys greus de caràcter administratiu que implicaran grans multes econòmiques.

El degà de la corporació, Oriol Rusca, ha qualificat la reforma legislativa d'inadmissible. L'ICAB considera que el fet "que els agents de la policia puguin retenir un ciutadà sense necessitat de presentar càrrecs contra ell durant sis hores" és un greu retrocés en els drets fonamentals de les persones. També ha denunciat que les faltes administratives tindran multes econòmiques exagerades que podran arribar fins als 600.000 euros i que això limitarà encara més el dret de defensa. La corporació assegura que estudiarà la llei a fons per tal de denunciar qüestions anticonstitucionals.

stats