Pandèmia

Les colles castelleres suspenen assajos per l'increment de contagis

Fins ara es permeten trobades amb grups d'un màxim de 25 castellers

ARA
1 min
Castellers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls durant el primer assaig de la prova pilot per reprendre l’activitat castellera, aquest juny

BarcelonaL'increment de contagis dels últims dies, especialment entre les franges d'edat més joves i no vacunades, ha obligat a replantejar l'activitat de les colles castelleres. Alguna, com la Colla Joves Xiquets de Valls, ha anunciat per les xarxes socials que suspèn temporalment els assajos de la canalla per "responsabilitat i precaució".

A la Colla Vella tampoc no començaran els assajos d'adults com havien previst inicialment i mantenen els de la canalla, que fan a l'aire lliure en una masia d'un antic president. Per la seva banda, segons publica l'ACN, la Colla Jove de Tarragona també ha decidit suspendre els assajos que feien els castellers de tronc, com els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró, que també han optat per aturar-se.

D'acord amb les directrius del Procicat, fins ara les colles no assajaven amb grups superiors a 25 persones però moltes s'han replantejat en les últimes hores mantenir aquestes convocatòries tenint en compte l'augment dels contagis d'aquests dies. El fre coincideix amb unes setmanes en què l'activitat castellera havia començat a agafar embranzida. A més dels assajos, també hi havia hagut retorns simbòlics a plaça, coincidint amb les festes majors locals.

De fet, la coordinadora de colles castelleres havia fet fa un temps una proposta per augmentar el nombre d'assistents als assajos, sempre que la incidència acumulada del virus fos inferior a 10 casos per cada 10.000 habitants, una idea que ara es veu encara més llunyana.

stats