Societat 31/01/2014

L'emblemàtic Colmado Quílez de Barcelona podria tancar

L'establiment, situat al xamfrà entre el carrer Aragó i la rambla de Catalunya, està a la corda fluixa per la pujada del preu del lloguer, que passa de 3.000 euros a 25.000, segons els propietaris del negoci

Ara
2 min
El Colmado Quílez, a la corda fluixa / PERE TORDERA

BarcelonaL'històric Colmado Quílez de Barcelona podria abaixar la persiana. L'establiment, situat al xamfrà entre el carrer Aragó i la rambla de Catalunya, està a la corda fluixa per la pujada del preu del lloguer, segons publica aquest divendres 'La Vanguardia', que s'hauria encarit un 700%.

En declaracions a 'El món a RAC1', el gerent del comerç, Carlos Lafuente, ha explicat que ara paguen 3.000 euros, i els en demanen 25.000. Ha assegurat que estan intentant negociar el preu, en contradicció amb l'administrador de la finca, que en declaracions al mateix programa ha assegurat minuts abans que els propietaris del negoci es tanquen en banda a negociar. Lafuente ha explicat que el local està situat sobre dues finques i que, mentre que amb una estan negociant, amb l'altra no hi ha manera, perquè volen posar-ho "al millor postor". Lafuente ha afirmat que la seva intenció no és tancar, però que l'increment que els demanen és difícilment assumible. Tanmateix, no ha descartat buscar un altre local per instal·lar el negoci i evitar el tancament definitiu.

L'increment rau en l'entrada en vigor de la llei d'arrendaments urbans (LAU), que amenaça la supervivència de bona part dels comerços històrics de Barcelona. La normativa obliga arrendadors i arrendataris a renegociar els lloguers en funció dels preus del mercat, i posa fi als lloguers de renda antiga.

El propietari d'un altre dels establiments històrics de la ciutat, el Colmado Múrria −situat al carrer de Roger de Llúria, 85−, ha explicat en declaracions a 'El món a RAC1' que ells també estan renegociant el preu del lloguer. "És qüestió de dies o setmanes", ha dit Joan Múrria, que ha explicat que el seu pare i el de Quílez van començar treballant junts en un altre colmado als anys 30, i que després cadascú va obrir el seu propi negoci.

stats