5 consells per evitar una intoxicació alimentària amb les coques de Sant Joan

Està prevista la venda d'1,6 milions de coques coincidint amb la revetlla

Ara
23/06/2015

BarcelonaL'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) recomana cinc consells pràctics molt concrets per fer una tria adequada de la coca de Sant Joan i evitar així intoxicacions alimentàries, com podria ser la salmonel·losi. Coincidint amb aquesta data està prevista la venda d'1,6 milions d'aquests dolços típics i, tant si l'elecció és comprar la coca en un comerç com si és fer-la a casa, els consells de l'ASPCAT poden ser útils:

  • Adquirir les coques en un establiment apte per la venda d'aquests aliments.
Cargando
No hay anuncios
  • Si entre els seus ingredients hi ha la nata o la crema, cal conservar-la en fred fins al moment del consum.
  • És important seleccionar la coca en funció de les possibilitats de conservació. És a dir, si no hi ha nevera, millor que no sigui ni de nata ni de crema.
Cargando
No hay anuncios
  • Si s'ha de fer un desplaçament llarg fins al lloc on es celebrarà la revetlla, és millor comprar coques que es puguin conservar a una temperatura ambient, o bé comprar-la en el moment d'arribar a la destinació.
  • En cas que no s'acabi tota la coca, és important retornar-la a la nevera ràpidament.
Cargando
No hay anuncios

Un altre dels productes típics de la revetlla de Sant Joan són els petards. En aquest cas, també hi ha consells concrets per evitar un mal ús i patir lesions.