El contagis nous a Catalunya es tripliquen en un sol dia i ja hi ha 1.394 casos

En total han mort 18 persones, 12 de les quals pel brot d'Igualada 

Coronavirus: l'última hora de la pandèmia del Covid-19, en directe

La corba epidemiològica s'enfila a Catalunya: el departament de Salut ha informat aquest dilluns de la detecció de 491 positius nous, que eleven a 1.394 els casos de coronavirus SARS-CoV-2 confirmats al país. La xifra s'ha pràcticament triplicat en un dia, ja que diumenge es van notificar 188 contagis. 

Rep diàriament al teu correu les últimes informacions sobre la pandèmia del Covid-19

Fins ara l'epidèmia ha provocat 18 decessos, els sis últims en les últimes 24 hores. Cinc dels difunts s'havien contagiat del brot originat a l'Hospital d'Igualada: dues dones de 84 i 67 anys i tres homes de 85, 84 i 85 anys, tots ells amb patologies prèvies. Això significa que la majoria (12) han mort a la Conca d'Òdena. El cinquè decés correspon a una dona de 78 anys resident al Baix Llobregat que també tenia factors de risc associats.

La xifra de malalts amb un pronòstic greu que requereix cures intensives també creix: un total de 74 persones són en unitats de crítics o semicrítics, vuit de les quals a la capital de l'Anoia. Igualada ja registra 85 casos de coronavirus i és també el territori on s'han contagiat més professionals sanitaris. Del total de 81 treballadors del món de la salut afectats, la meitat (37) s'han contagiat en centres sanitaris de la Conca d'Òdena. 

#joemquedoacasa: Us oferim continguts que esperem que us siguin d’utilitat per fer més fàcils i amens aquests dies a casa

Els epidemiòlegs vaticinaven que al llarg de la setmana es quadruplicaria la xifra de contagis, i és el que ha passat: des que es va anunciar que Igualada s'havia convertit en l'epicentre del primer brot crític de coronavirus, dijous passat, el ritme de contagis s'ha accelerat notablement: aquest dilluns ja es registren un miler de casos més que fa quatre dies.