Societat 30/04/2015

Els tècnics descarten de moment l'enfonsament del 'Sorrento' o que hi hagi abocaments

S'ha demanat un pla per remolcar l'embarcació mentre ja hi ha dos remolcadors a la zona

Ara Balears / Efe
1 min

PalmaEls tècnics que han realitzat un primer examen del ferri 'Sorrento', incendiat dimarts a 18 milles de Mallorca, no veuen "actualment" probabilitat que el vaixell s'enfonsi, ni que es produeixin abocaments al mar. La companyia ha de preparar aquest dijous el pla per remolcar-lo fins a port.

La delegada del Govern a les Balears, Teresa Palmer, ha informat que un segon equip de tècnics ha baixat aquest matí a l'embarcació per fer-ne un segon examen, aquesta vegada dels danys interns.

La Capitania Marítima de les Balears ha sol·licitat oficialment a la companyia Grimaldi, propietària del ferri, que concreti avui mateix el pla per remolcar el vaixell i decideixi a quin port ha de ser portat. Per fer-ho, la Capitania Marítima ha d'estudiar abans aquest pla i donar-hi la seva aprovació. Per tenir el vistiplau s'han de donar les "condicions de seguretat mínimes", ha dit Palmer.

El remolcador d'altura 'Clara Campoamor', el més gran de la flota Sasemar, va arribar a mitjanit a la zona d'operacions i es va incorporar als treballs. Aquesta embarcació es suma al remolcador 'Punta Mayor' que va arribar al 'Sorrento' ahir cap a les 15.00 hores procedent de Tarragona, al remolcador 'Gianemilio C' i a tres embarcacions més, que treballen a la zona des del primer moment, així com dos helicòpters i un patruller de la Guàrdia Civil.

stats