Societat22/09/2020

Així serà la Mercè amb cita prèvia

La programació de la festa major comença aquest dimecres, però amb registre i aforaments limitats

Ara

BarcelonaLa pandèmia no ha aconseguit aturar la festa major de Barcelona. La Mercè arrenca aquest dimecres amb el pregó de Tortell Poltrona i amb una situació, això sí, d'excepcionalitat. Per mantenir la seguretat en el context de pandèmia actual, l'Ajuntament de Barcelona ha dissenyat una programació amb cita prèvia, és a dir, que caldrà inscriure's prèviament als actes per poder participar en la festa amb les màximes garanties per a tothom.

A més, tots els actes es faran entre les 10 h del matí i les 22 h de la nit i seran de petit format, repartits pels deu districtes de la ciutat. Aquest any, doncs, queden enrere els grans concerts multitudinaris al parc del Fòrum o a la platja de la Barceloneta, que se substitueixen per les cadires assignades i les inscripcions.

Cargando
No hay anuncios

Alguns actes, però, no han pogut sobreviure aquest 2020. Entre els grans absents hi haurà la diada castellera, que sí que s'ha suspès. A més, el Piromusical canvia de format per fer-se simultàniament des de diferents punts de la ciutat, fet que permetrà seguir-lo des dels balcons. Per contra, aquests són només alguns dels espectacles destacats d'aquesta edició (i per a alguns encara queden reserves disponibles):

Dijous, 24 de setembre

11 h - 12 h, Camp de Futbol de Ciutat Meridiana (Espai 1). Espectacle: Cèrcols i cadires, de Puça Espectacles. Un cabaret de circ dirigit per Cristina Cazorla combina la poètica, l'humor i les acrobàcies al ritme de la música en directe. Acompanyats per la Diverband i el mag Fèlix Brunet.

12 h - 13 h, Ateneu Popular 9 Barris (plaça Trobada). Espectacle: Crazy Safari Circus, de Les Dessous de Barbara i Sarah Anglada i José Luis Redondo. Un espectacle transgressor dirigit i interpretat per Sylvain Pascal i Raül Garcia que pren la forma d'una faula moderna per parlar de problemes de la societat. Ho fan utilitzant tècniques que van des dels malabars fins a la natació sincronitzada, i des del tir amb arc fins a la doma contemporània.

13.30 h, Illes de l’Eixample (Jardins Constança d’Aragó). Espectacle: Post-Clàssic, de Tortell Poltrona. Un espectacle del mateix Tortell Poltrona que recull números que el pallasso ja no fa, d'altres que sempre fa i alguna cosa que potser encara no ha fet mai.

17.00 h - 18 h, Jardins de Ca N’Altimira (Espai titelles). Activitat: Gaudeix la vida, amb David Pinyol dinamitzant i els espectacles Sueña d'Una Mika (de 17 h a 17.15 h) i Daltabaix de Matito (de 17.15 h a 18 h) amb les intervencions de Branislav Grbic.

20 h a 21.30 h, Parc de la Ciutadella (Escenari Cascada). Espectacle:
C/Mercè, 20, ESC B, de CactuSoup Estudi Creatiu. Un viatge sorprenent amb un cabaret multidisciplinari de nit que combina vídeo i animacions.


Dissabte, 26 de setembre

10.45 h - 11.15 h, Parc de la Trinitat (Espai Grada). Espectacle: Topa, de Brodas Bros & Kukai Dantza. En aquest espectacle quatre joves es troben en una plaça qualsevol. Sona música i arrenquen a ballar. Els uns són ballarins formats en dansa tradicional basca, i els altres, ballarins de hip-hop.

11.15 h - 13 h, Parc de la Trinitat (Pista 1). Espectacle: El poder del carrer amb Brincadeira: Moving distances (11.15 h - 11.45 h), Moveo: Echoes (11.45 h - 12.30 h), Brodas Bros: Sliders (12.30 h - 13 h). La companyia barcelonina Brincadeira combina l’expressió corporal i la musicalitat creant melodies amb el moviment.

10.45 h - 11.45 h, Parc de la Ciutadella (Escenari Til·lers). Espectacle:
Marúnica, de la Cia. Roberto G. Alonso. Salvador Dalí, Federico García Lorca, María Zambrano o Rafael Alberti van ser alguns dels companys de viatge de l'artista Maruja Mallo, una pintora surrealista que formava part de la generació del 27 i que ha inspirat la creació més nova de Roberto G. Alonso. Una proposta de dansa contemporània per a públics a partir de 4 anys.

16 h - 17.15 h, Parc Centre del Poblenou (Espai 1, plaça). Animació: Els tres porquets, de Campi qui Pugui (de 16 h a 16.15 h), prèvia a l’espectacle El silenci d’Hamelín, de la companyia Farrés Brothers (de 16.15 h a 17.15 h).

19.15 h - 20.15 h, Hospital de Sant Pau. Espectacle: Ruta per diferents
espais escènics amb els espectacles Gizaki de Lali Ayguadé i Akira
Yoshida (19.15 h - 19.45 h), Am I what? d’Elvira Balboa (19.45 h - 20 h), i Agua de Chey Jurado (20 h - 20.15 h). Espectacles reprogramats de la Quinzena de Dansa Metropolitana.

Diumenge, 27 de setembre

11.30 h - 12 h, Jardins dels Drets Humans (Espai Illeta). Espectacle:
Nàufrags, de la Industrial Teatrera. Dos nàufrags ensenyaran en clau de clown i sense necessitat de fer servir les paraules que cada naufragi és una oportunitat per començar de nou, per seguir el viatge.

12 h - 13.15 h, Parc Joan Miró (Escenari). Espectacles: Los Extintos, d’Opakar (12 h - 12.15 h), i Hamelí, de Xip Xap Teatre (12.15 h - 13.15 h). Opakar ens porta la fascinant història d’una raça d’éssers extravagants, els ankur, mentre que Xip Xap Teatre és una companyia que aplica la seva manera de fer teatre, amb titelles i actors reals, a grans històries clàssiques, com passa amb la història d’Hamelí, un espectacle per a la canalla.

15.45h - 17.30 h, Castell de Montjuïc (Escenari 2): una itinerància prèvia a càrrec del Rolling Vives Collective (15.45 h - 16 h) donarà pas als espectacles Finale de la companyia Delrevés Dansa Vertical (Barcelona) i Gran Reserva de Rhum & Cia (Barcelona) (16 h - 17.30 h).