Societat 22/09/2020

Així serà la Mercè amb cita prèvia

La programació de la festa major comença aquest dimecres, però amb registre i aforaments limitats

Ara
1 min
El pallasso Tortell Poltrona, durant un dels seus espectacles

BarcelonaLa pandèmia no ha aconseguit aturar la festa major de Barcelona. La Mercè arrenca aquest dimecres amb el pregó de Tortell Poltrona i amb una situació, això sí, d'excepcionalitat. Per mantenir la seguretat en el context de pandèmia actual, l'Ajuntament de Barcelona ha dissenyat una programació amb cita prèvia, és a dir, que caldrà inscriure's prèviament als actes per poder participar en la festa amb les màximes garanties per a tothom.

A més, tots els actes es faran entre les 10 h del matí i les 22 h de la nit i seran de petit format, repartits pels deu districtes de la ciutat. Aquest any, doncs, queden enrere els grans concerts multitudinaris al parc del Fòrum o a la platja de la Barceloneta, que se substitueixen per les cadires assignades i les inscripcions.

Alguns actes, però, no han pogut sobreviure aquest 2020. Entre els grans absents hi haurà la diada castellera, que sí que s'ha suspès. A més, el Piromusical canvia de format per fer-se simultàniament des de diferents punts de la ciutat, fet que permetrà seguir-lo des dels balcons. Per contra, aquests són només alguns dels espectacles destacats d'aquesta edició (i per a alguns encara queden reserves disponibles):

Dijous, 24 de setembre

11 h - 12 h, Camp de Futbol de Ciutat Meridiana (Espai 1). Espectacle: Cèrcols i cadires, de Puça Espectacles. Un cabaret de circ dirigit per Cristina Cazorla combina la poètica, l'humor i les acrobàcies al ritme de la música en directe. Acompanyats per la Diverband i el mag Fèlix Brunet.

12 h - 13 h, Ateneu Popular 9 Barris (plaça Trobada). Espectacle: Crazy Safari Circus, de Les Dessous de Barbara i Sarah Anglada i José Luis Redondo. Un espectacle transgressor dirigit i interpretat per Sylvain Pascal i Raül Garcia que pren la forma d'una faula moderna per parlar de problemes de la societat. Ho fan utilitzant tècniques que van des dels malabars fins a la natació sincronitzada, i des del tir amb arc fins a la doma contemporània.

13.30 h, Illes de l’Eixample (Jardins Constança d’Aragó). Espectacle: Post-Clàssic, de Tortell Poltrona. Un espectacle del mateix Tortell Poltrona que recull números que el pallasso ja no fa, d'altres que sempre fa i alguna cosa que potser encara no ha fet mai.

17.00 h - 18 h, Jardins de Ca N’Altimira (Espai titelles). Activitat: Gaudeix la vida, amb David Pinyol dinamitzant i els espectacles Sueña d'Una Mika (de 17 h a 17.15 h) i Daltabaix de Matito (de 17.15 h a 18 h) amb les intervencions de Branislav Grbic.

20 h a 21.30 h, Parc de la Ciutadella (Escenari Cascada). Espectacle:
C/Mercè, 20, ESC B, de CactuSoup Estudi Creatiu. Un viatge sorprenent amb un cabaret multidisciplinari de nit que combina vídeo i animacions.


Dissabte, 26 de setembre

10.45 h - 11.15 h, Parc de la Trinitat (Espai Grada). Espectacle: Topa, de Brodas Bros & Kukai Dantza. En aquest espectacle quatre joves es troben en una plaça qualsevol. Sona música i arrenquen a ballar. Els uns són ballarins formats en dansa tradicional basca, i els altres, ballarins de hip-hop.

11.15 h - 13 h, Parc de la Trinitat (Pista 1). Espectacle: El poder del carrer amb Brincadeira: Moving distances (11.15 h - 11.45 h), Moveo: Echoes (11.45 h - 12.30 h), Brodas Bros: Sliders (12.30 h - 13 h). La companyia barcelonina Brincadeira combina l’expressió corporal i la musicalitat creant melodies amb el moviment.

10.45 h - 11.45 h, Parc de la Ciutadella (Escenari Til·lers). Espectacle:
Marúnica, de la Cia. Roberto G. Alonso. Salvador Dalí, Federico García Lorca, María Zambrano o Rafael Alberti van ser alguns dels companys de viatge de l'artista Maruja Mallo, una pintora surrealista que formava part de la generació del 27 i que ha inspirat la creació més nova de Roberto G. Alonso. Una proposta de dansa contemporània per a públics a partir de 4 anys.

16 h - 17.15 h, Parc Centre del Poblenou (Espai 1, plaça). Animació: Els tres porquets, de Campi qui Pugui (de 16 h a 16.15 h), prèvia a l’espectacle El silenci d’Hamelín, de la companyia Farrés Brothers (de 16.15 h a 17.15 h).

19.15 h - 20.15 h, Hospital de Sant Pau. Espectacle: Ruta per diferents
espais escènics amb els espectacles Gizaki de Lali Ayguadé i Akira
Yoshida (19.15 h - 19.45 h), Am I what? d’Elvira Balboa (19.45 h - 20 h), i Agua de Chey Jurado (20 h - 20.15 h). Espectacles reprogramats de la Quinzena de Dansa Metropolitana.

Diumenge, 27 de setembre

11.30 h - 12 h, Jardins dels Drets Humans (Espai Illeta). Espectacle:
Nàufrags, de la Industrial Teatrera. Dos nàufrags ensenyaran en clau de clown i sense necessitat de fer servir les paraules que cada naufragi és una oportunitat per començar de nou, per seguir el viatge.

12 h - 13.15 h, Parc Joan Miró (Escenari). Espectacles: Los Extintos, d’Opakar (12 h - 12.15 h), i Hamelí, de Xip Xap Teatre (12.15 h - 13.15 h). Opakar ens porta la fascinant història d’una raça d’éssers extravagants, els ankur, mentre que Xip Xap Teatre és una companyia que aplica la seva manera de fer teatre, amb titelles i actors reals, a grans històries clàssiques, com passa amb la història d’Hamelí, un espectacle per a la canalla.

15.45h - 17.30 h, Castell de Montjuïc (Escenari 2): una itinerància prèvia a càrrec del Rolling Vives Collective (15.45 h - 16 h) donarà pas als espectacles Finale de la companyia Delrevés Dansa Vertical (Barcelona) i Gran Reserva de Rhum & Cia (Barcelona) (16 h - 17.30 h).

stats