Societat 05/10/2020

Més positius de covid-19 entre els majors de 60 anys a Espanya

Simón alerta que aquesta tendència fa augmentar la sobrecàrrega hospitalària

Ara
1 min
El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, al fons durant la roda de premsa d'aquest dilluns

BarcelonaCreix l'edat dels positius de covid-19 a Espanya. El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que les últimes setmanes han augmentat els casos entre els majors de 60 anys. Si abans representaven el 15% dels contagis, ara ja suposen el 20%. Una tendència a l'alça que, a més, encara s'ha vist compensada pel fet que els positius entre els joves han reduït l'edat: abans es focalitzaven a partir dels 20 anys i ara ja se situen als 15 anys.

Per tant, que els casos que afecten la gent més gran guanyin pes en el total de contagis també fa augmentar la sobrecàrrega hospitalària. "S'incrementa el risc", ha alertat Simón, que ha afegit que a les UCI i als hospitals "a poc a poc es van ocupant més llits dels desitjables". "No tenim un descens important" de positius, ha advertit durant una roda de premsa aquest dilluns. L'edat mitjana de contagis a Espanya és de 38 anys en els homes i de 39 anys en les dones.

Pel que fa a la decisió d'algunes comunitats autònomes d'aplicar preventivament "mesures contundents" per frenar el covid-19, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho ha celebrat. Tot i que Illa no ha volgut dir quins territoris són els exemples a seguir, ha deixat clar que aquest esforç "d'anticipació" és la línia "correcta" quan es produeix un augment de casos.

stats