Societat 12/06/2013

Un pastisser de Sant Celoni fa crònuts des de fa un mes

Arran de la recepta que ha revolucionat Nova York, Guillem Lleonart va donar forma rodona al "xuixo de croissant" que han fet tota la vida

Sara González
1 min

BarcelonaEl crònut, la nova pasta mig donut mig croissant creada per un pastisser francès de Nova York, també es fa en una pastisseria de Sant Celoni. Fa un mes, el pastisser Guillem Lleonart va decidir donar forma de dònut al xuixo de croissant, el pastisset que havien fet tota la vida a Can Lleonart, des que el seu avi en va crear la recepta. "És com un xuixo fregit", explica Guillem Lleonart a l'Ara.cat. S'agafa la massa i es fregeix com si fos un croissant.

Fa un mes, un amic de la família que viu a Nova York els va explicar la història del pastisser del SoHo que ha aconseguit revolucionar Manhattan a partir de la seva nova recepta. Va ser llavors quan els Lleonart van decidir donar forma de dònut al seu xuixo de croissant. Guillem Lleonart va mirar si la recepta del pastisser de Nova York Dominique Ansel era com la seva i va comprovar que sí. El 24 de maig penjaven la foto al seu Facebook, la prova que els veïns de Sant Celoni ja tastaven crònuts abans que donessin la volta al món. Fins i tot, el forner ja ha catalanitzat el nom de la pasta i l'escriu 'crònut'.

stats