Societat 02/06/2015

Un home, detingut i acusat de tortures per lligar-li la boca a una gossa fins a fer-li perdre la llengua

La policia de Carolina del Sud acusa de crueltat amb els animals i tortures un home de 41 anys. La gossa, un pit bull de quinze mesos, va estar dos dies amb la boca lligada i la llengua entre els queixals

Ara
2 min
Caitlyn, tal com va ser trobada / CHARLESTON ANIMAL SOCIETY

BarcelonaLa setmana passada un veí de Charleston, a Carolina del Sud, es va trobar en un carrer Caitlyn, una gossa de 15 mesos. L'animal, un pit bull, patia horriblement: algú li havia lligat la boca amb cinta elèctrica. Ho havia fet amb tanta violència que Caitlyn es mossegava la llengua. Avisada la societat protectora d'animals de la localitat, els veterinaris van alliberar l'animal però van descobrir que, després de la cruel tortura, la llengua de Caitlyn es trobava en un estat crític.

Després de dos dies lligada —segons els càlculs dels veterinaris—, mossegant-se de forma involuntària, la llengua no rebia reg sanguini. L'animal, que va ser adoptat per l'ONG, rep tractament des d'aleshores, però la gravetat del seu cas fa que, encara avui, es desconegui si finalment li podran salvar la llengua o si l'hi hauran d'extirpar.

#Caitlyn s'ha convertit en un fenomen viral, després que la seva història es fes pública. La commoció causada ha estat tan gran que una ONG dedicada a la protecció dels animals va arribar a oferir una recompensa de 5.000 dòlars a qui donés informació sobre el propietari del gos. Finalment, aquest dilluns la policia del comtat ha arrestat un home de 41 anys, a qui acusa de crueltat amb els animals i tortures. "Aquest ha estat un acte depravat de la més extrema crueltat, i donem les gràcies al centre de control animal de North Charleston per haver investigat el cas i haver efectuat una detenció", ha dit als mitjans locals Kim Kelly, directora de l'ONG on l'animal es recupera. "Confiem que Caitlyn es curarà i que el seu maltractador serà castigat amb la màxima duresa que preveu la llei".

Aliena a la detenció, Caitlyn continua el tractament en una clínica veterinària de Charleston. Els veterinaris que l'atenen confien que l'animal es recuperarà, però encara no descarten que acabi perdent la llengua. A més, diuen que la cara li quedarà desfigurada.

stats