Catalunya supera els 3.000 morts per coronavirus però cauen els contagis i es registra la xifra d'altes més elevada

En les últimes hores s'han curat 1.512 pacients però les residències ja sumen 1.123 morts

La xifra de contagis i de víctimes per coronavirus a Catalunya torna a desaccelerar-se aquest dimarts després del repunt d'ahir. En les últimes hores s’han confirmat 1.324 positius nous, cosa que eleva la xifra total a 29.647 contagiats. Del total de casos acumulats, fins ara han mort amb covid-19 un total de 3.041 persones a Catalunya, 133 en les últimes 24 hores. La bona notícia, però, són les altes hospitalàries registrades, 1.512 en les últimes hores, la xifra més alta fins ara i que eleva el nombre de persones curades a 12.250.

La dada negra continuen sent les residències de persones grans, on el nombre de víctimes mortals pel covid-19 ja arriba a 1.123 persones, amb 138 noves morts en les últimes hores. El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha hagut de rectificar l'últim recompte d'aquest dimarts a mitjanit, en què es parlava de 1.047 morts en residències, una vuitantena menys de la xifra real.

Segons l'últim balanç, 1.906 residents s'han contagiat fins ara i s'han registrat casos positius en una cinquena part dels geriàtrics que funcionen a Catalunya. Tots els avis i àvies que han donat positiu estan aïllats als seus respectius centres, mentre que 448 estan hospitalitzats.

Baixa la xifra de casos actius a la població

Al rècord d'altes en 24 hores registrat aquest dilluns s'hi ha de sumar una altra dada positiva: per primer cop des de l'inici de la pandèmia la xifra de casos actius baixa. Aquest dimarts se situa en 14.356 persones, mentre que ahir eren 14.677. Val a dir, però, que es tracta dels casos comptabilitzats pel departament, a falta de la pràctica de tests a nivell general.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 2.442 persones han estat ingressades de gravetat als hospitals catalans. Pel que fa al nombre de professionals sanitaris contagiats, la xifra total de positius arreu del país arriba a 4.603, segons l'últim balanç que ha fet públic el departament de Salut. Es un registre similar al nombre de professionals de residències geriàtriques que s'ha contagiat, que ja arriba als 4.191, segons el departament de Treball i Afers Socials.