Societat 05/01/2019

Un jutjat denega la llicència per construir un macroprostíbul a Mataró

L'empresari Josep M. Colomer Ribot volia que es "rehabilités" un antic permís d'obres caducat

Acn
2 min
El solar de Mataró on s’hauria de construir el prostíbul.

MataróEl promotor del macroprostíbul de Mataró no té llicència d'obres. Ho ha dit reiteradament l'Ajuntament en els últims anys, i ara també ho diu la jutgessa jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona, segons relata a la interlocutòria a què ha tingut accés l'ACN. L'empresari en litigi, Josep M. Colomer Ribot, pretenia que, d'acord amb la llicència ambiental obtinguda el 2010 per al futur prostíbul, es "rehabilités" ara una antiga llicència d'obres amb la qual poder aixecar el bordell.

Es dona la circumstància, però, que aquesta antiga llicència d'obres, de l'any 2007, ja estava caducada i, a més, com recorda la interlocutòria, servia només per fer-hi un "edifici industrial". La jutgessa desestima doncs la petició del promotor de vincular dues llicències que són "d'actes administratius clarament diferenciats".

Quan fa poc més d'un any el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va declarar vigent la llicència ambiental del que havia de ser el futur macroprostíbul de la ciutat es van encendre totes les alarmes. El consistori mantenia el front comú contra el bordell, però el seu promotor va arribar a escenificar als terrenys que l'inici d'obres era imminent.

Colomer Ribot, doncs, va tornar a portar el cas a la justícia i reclamava que, d'acord amb la sentència del TSJC, que li reconeixia la llicència ambiental, es "rehabilités" ara la seva antiga llicència d'obres. El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona, però, li denega la petició. "Aquesta pretensió no pot prosperar", assegura la jutgessa a la interlocutòria.

Gairebé una dècada de litigi

La jutgessa recorda que l'antiga llicència d'obres es va demanar a través d'una societat diferent de la que va demanar la llicència ambiental del prostíbul, amb la qual cosa no es poden "relacionar".

A més, apunta també que l'antiga llicència d'obres es va atorgar només per a la construcció d'un "edifici industrial no vinculat a l'exercici d'una activitat concreta".

Així, el jutjat considera "procedent desestimar" les pretensions del promotor del macroprostíbul de Mataró i l'obliga a pagar també 200 euros de costos judicials. El conflicte per la implantació d'un prostíbul de grans dimensions a la ciutat s'arrossega des de fa gairebé una dècada.

stats