Societat 13/03/2012

Desarticulen una organització que falsificava bitllets de 20 i 50 euros

Hi ha quinze detinguts, cinc dels quals han ingressat a presó. Estan acusats d'estafar, majoritàriament, persones invidents

Acn
1 min
Els Mossos han desarticulat una presumpta organització criminal d'origen armeni acusada de falsificar euros / ACN

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal d'origen armeni acusada de falsificar bitllets de 20 i 50 euros. El grup estava ubicat a Barcelona.

L'octubre passat es va detectar un augment de bitllets de 50 euros falsos, distribuïts principalment entre venedors de cupons de loteria amb problemes de visió de l'àrea metropolitana. Els diners falsos es tractaven amb unes laques que feien difícil detectar-los i, a més, els falsificadors imitaven els relleus dels bitllets per confondre les persones invidents.

Els agents van escorcollar domicilis a Barcelona i a l'Hospitalet de Llobregat durant l'operatiu policial. Els detinguts operaven des d'un habitatge ubicat a Barcelona, on la policia ha desmantellat un laboratori de falsificació d'euros i ha intervingut bitllets falsificats de 20 i 50 euros, hologrames, paper, tintes i laques, així com els equips informàtics que s'haurien utilitzat per fer les falsificacions.

La policia assenyala que la banda també s'encarregava de distribuir i vendre productes robats per altres grups delictius, a través d'una estructura amplia i de contactes nombrosos.

Els agents han intervingut armes blanques, una defensa elèctrica i productes que els Mossos consideren sostrets i preparats per ser venuts, com ara perfums, televisions, telèfons mòbils i ordinadors portàtils.

Hi ha quinze detinguts, cinc dels quals han ingressat a presó. Els detinguts són veïns de Barcelona la seva majoria de nacionalitat armènia, però també hi ha detinguts de nacionalitat marroquina, equatoriana i tres de nacionalitat espanyola.

stats