SALUT
Societat 01/03/2018

Detectat un brot de tuberculosi a Osona que afecta tres persones

Els perjudicats ja estan seguint el tractament necessari

Ara
2 min
MEDICAMENTS  La tuberculosi es cura amb fàrmacs, però creix en nombre de persones resistents.

BarcelonaEl departament de Salut, a través de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), confirma que s'ha detectat un brot de tuberculosi pulmonar a Osona, que afecta tres persones. Dos dels afectats són residents a Santa Eugènia de Berga i el tercer resideix a Vic, segons ha avançat 'Nació Digital' aquest dijous. Tots tres estan seguint el corresponent tractament antituberculós i estan en règim d'observació.

Aquests casos han estat notificats pel Servei de Vigilància Epidemiològica de la Catalunya Central. Arran de la detecció del primer cas de tuberculosi pulmonar, es va procedir a estudiar les persones amb les quals convivia l'afectat, entre les quals es va detectar un segon cas. I en l’estudi dels contactes laborals d’aquests dos casos, va ser quan es detectar el tercer.

La tuberculosi és una malaltia transmissible produïda pel microbi 'Mycobacterium tuberculosis', que pot afectar diversos òrgans. Quan afecta els pulmons, es transmet per via aèria amb la tos o els esternuts i en parlar o escopir, quan s'expulsen gotetes de la saliva. Els símptomes més freqüents de la tuberculosi pulmonar són una tos que dura 15 dies o més, febre elevada, cansament i pèrdua de pes.

La mesura principal que cal prendre en cas de tuberculosi pulmonar és analitzar els contactes íntims de la persona afectada, per descartar-la i per tractar la malaltia o infecció tuberculoses, si es produeixen. Si es té tos durant dues o tres setmanes, cal anar al metge. Pel que fa a aquelles persones que conviuen amb un malalt de tuberculosi pulmonar, s’han de fer la prova de la tuberculina, que determinarà si han estat contagiades de la infecció.

La tuberculosi és una malaltia que es pot curar si se segueix bé tot el tractament indicat pels professionals sanitaris.

stats