Societat 12/05/2014

Detingut per haver mutilat les orelles d'un cadell de gos

La Policia Local ha arrestat l'amo de l'animal, localitzat per un veí amb ferides greus, després d'interrogar diversos testimonis

Europa Press
2 min

MataróLa Policia Local de Mataró ha detingut un home de 30 anys com a presumpte autor de mutilar les orelles a un cadell de gos de tres mesos que la setmana passada va ser recollit pel Centre d'Acollida d'Animals Domèstics de la Societat Protectora d'Animals de Mataró.

Segons ha informat l'Ajuntament, la Unitat de Qualitat de Vida de la Policia Local va rebre dijous una trucada d'algú que comunicava que havia recollit un cadell amb les orelles tallades.

L'informe del veterinari va constatar que les lesions de l'animal eren greus i que, sense la corresponent atenció, l'animal podria haver patit complicacions greus que li haurien pogut causar la mort. Després de les cures, l'animal ha estat adoptat.

La Policia Local va descobrir la identitat del presumpte propietari de l'animal, que necessita tractament psiquiàtric, i va prendre declaració a diversos testimonis, entre els quals hi ha la mare del presumpte propietari del gos i ell mateix.

Les diferents versions que l'amo del gos havia donat als testimonis va fer pensar a la policia que el noi intentava tergiversar la realitat per ocultar els fets i la seva responsabilitat.

Segons el testimoni que havia regalat el gos al presumpte autor dels fets, l'animal estava en perfectes condicions físiques i no presentava cap tipus d'alteració dels seus membres quan l'hi va lliurar.

El detingut, veí de Mataró, va ser arrestat divendres com a presumpte autor d'un delicte relacionat amb la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, i després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs.

La Policia Local descarta que el motiu que empenyés al propietari de l'animal a tallar-li les orelles estigui relacionat amb la seva participació en baralles de gossos, ja que, segons l'Ajuntament, no es té constància d'aquesta activitat a la ciutat.

stats