Societat 04/11/2013

Els pares detinguts per la mort d'un nadó a Sant Martí queden en llibertat amb càrrecs

El jutjat els investiga per homicidi imprudent i hauran de presentar-se cada dia al jutjat com a mesura cautelar

Acn
2 min
Teresa, la veïna dels pares detinguts, explica la seva versió dels fets, el que va sentir i el que va veure / ACN

BarcelonaEl jutge ha deixat en llibertat provisional, amb l'obligació de comparèixer cada dia al jutjat, els pares detinguts per la mort d'un nadó al districte de Sant Martí de Barcelona, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Els Mossos van detenir divendres passat els pares de la criatura, un home de 42 anys i nacionalitat italiana i una dona de 24 anys i nacionalitat brasilera, veïns de Barcelona, acusats d'un delicte d'homicidi imprudent. Els fets van passar el mateix divendres a dos quarts de dotze del migdia en un domicili de Sant Martí.

Els Mossos van ser alertats del cas i, un cop al lloc dels fets, van comprovar que un nadó que era dins d'un cotxet estava mort. El pis on vivia la família, situat al número 610 del carrer València, estava en condicions insalubres i els agents van trobar-hi restes de substàncies estupefaents. A més, els pares es van contradir en donar explicacions sobre què havia passat.

Una de les veïnes, la Teresa, estava molt molesta perquè durant un dels darrers incidents que va requerir la presència dels Mossos d'Esquadra a la finca assegura que ja va avisar els policies que el nadó patia maltractaments. "Però ningú va fer res", afegeix.

Dijous a la nit es van sentir els plors "de gatet" del nen fins a les sis de la matinada. Després "va callar". Cap a les deu del matí, els crits de la mare van treure del llit bona part dels veïns.

Van trobar-se al replà de l'escala i quan estaven a punt de trucar a la porta va obrir la mare, molt afectada, cridant que el seu fill estava mort. La Teresa va entrar "armada amb un bastó i el telèfon mòbil" i va trobar el pare intentant reanimar la criatura. Però ja estava mort, tenia el cos "fred" i cap de les tècniques que havia après en un curs de la Creu Roja van servir de res.

stats