Societat 30/07/2019

Més de 200 manters tornen al Port Vell de Barcelona quan es retira la vigilància policial

La Guàrdia Urbana ha detingut tres venedors ambulants al port de Barcelona a mitja tarda

G.g.g.
2 min
Més de 200 manters tornen al Port Vell de Barcelona quan es retira la vigilància policial

BarcelonaUns 200 manters han tornat a la zona del Port Vell de Barcelona, des de l'avinguda Joan de Borbó fins al moll d'Espanya, després que s'hagi acabat el segon dia de dispositiu policial de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra contra el 'top manta'. Segons ha pogut comprovar l'ARA, poca estona després que se n'anessin els agents i s'acabés la vigilància, més de dos centenars de venedors han anat ocupant l'espai i han desplegat les mantes per vendre els seus productes.

Passaven pocs minuts de les 21.30 hores i alguns ja es detectaven a les andanes del metro de plaça Catalunya a Barcelona esperant que s'acabés la vigilància. A les 22 hores tocades, desenes de manters tornaven a instal·lar-se no només a l'entorn del cafè Zurich i de la Rambla, sinó també al passeig Joan de Borbó.

Ja va passar dilluns a la zona del Maremàgnum, però avui el final del dispositiu policial s'ha traduït en una resposta molt més nombrosa dels venedors: unes quantes desenes han ocupat els punts vigilats durant tot el dia i han començat, de nit, la seva activitat. El col·lectiu ja anticipava el desafiament a la decisió municipal aquest matí: "Resistirem", deia el portaveu del sindicat de manters, Lamine Sarr.

Els manters a la Rambla minuts poc després que es retirés el dispositiu policial

Poques hores després que el tinent d'alcaldia Albert Batlle anunciés el macrodispositiu permanent per fer fora els manters del centre de Barcelona, la Guàrdia Urbana –un dels tres cossos implicats en el desplegament– ha detingut tres homes per un delicte contra la propietat industrial i desordres públics.

Les detencions s'han produït al voltant de les sis de la tarda al port de Barcelona, concretament a l'anomenat moll d'Espanya, la prolongació de la Rambla. Aquesta és, precisament, una de les zones on s'ha detectat que el 'top manta' s'ha traslladat davant l'augment de la pressió policial que des d'ahir els està expulsant de zones com el passeig Joan de Borbó, a la Barceloneta, on últimament s'havien concentrat més manters.

Un cotxe de la Guàrdia Urbana, al port

Quan la Guàrdia Urbana ha intervingut s'han produït corredisses. Segons Endavant Ciutat Vella, els vehicles han empès els venedors cap a la ronda en una hora de trànsit intens. La Guàrdia Urbana assegura que llavors el cos ha tallat les sortides 21 i 22 de la ronda Litoral per evitar atropellaments dels venedors.

Des d'aquest dilluns el govern de Colau ha destinat 200 agents al macrooperatiu contra el 'top manta' (100 de fixos per a cada torn), tant de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra com de la Policia Portuària. La vigilància serà ininterrompuda de 10 del matí a 10 de la nit.

stats