POLÍTIQUES SOCIALS
Societat 01/08/2013

Discapacitats catalans consideren "inacceptable" la nova retallada en dependència

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi) critica que la mesura s'anunciï a l'estiu i amb l'excusa dels incompliments de l'Estat

Europa Press
1 min

BarcelonaEl Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi) ha considerat "inacceptable" la suspensió durant dos mesos de la tramitació de més ajudes perquè els dependents sense recursos puguin costejar una plaça de residència privada, mentre esperen poder accedir a un centre públic, conegudes com a prestacions econòmiques vinculades (PEV).

En un comunicat, Cocarmi ha criticat que la nova mesura s'hagi anunciat a l'estiu i que la Generalitat s'hagi escudat en els incompliments de l'Estat. Els discapacitats catalans han demanat a les administracions que prioritzin les partides a la dependència, un sector d'"extrema vulnerabilitat" afectat per retallades constants.

L'anunci de la conselleria de suspendre les prestacions per a noves ajudes d'accés a residències geriàtriques, ha suscitat el rebuig immediat d'empreses i col·lectius del sector social. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va assegurar que la mesura no afectarà les persones que ja perceben la prestació.

stats