Societat
Societat 25/09/2013

El govern balear reincorpora com a professors els directors de Maó expedientats

La conselleria d'Educació ho ha anunciat poc abans que comencés la reunió 'in extremis' de la Taula Sectorial, i compleix així parcialment una de les exigències dels promotors de la vaga indefinida de docents

ARA Balears
1 min

PalmaLa conselleria d'Educació del govern balear ha reintegrat a les seves places de professors els directors dels instituts de Maó expedientats per incomplir les instruccions d'implantar el TIL, amb la qual cosa es compleix parcialment una de les exigències dels promotors de la vaga indefinida de docents.

La reincorporació dels sancionats cautelarment ha estat comunicada pel secretari general de l'STEI, Biel Caldentey, abans de l'inici de la reunió de la Taula Sectorial, en què els principals sindicats de l'ensenyament negocien amb la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, l'aplicació del TIL. "La conselleria té avui una oportunitat de negociar i ens ha de contestar com s'aplicarà el TIL en el curs 2013-2014, i no només el 2014-2015", ha afirmat Caldentey.

El dirigent del sindicat majoritari ha assegurat que la reincorporació dels exdirectors suspesos de sou i feina "era el mínim" reclamat pels vaguistes pel que fa a les sancions a professors crítics amb el TIL. "La segona condició és que, si volem que hi hagi un procés de negociació, hem de parlar de com s'aplica el trilingüisme el 2013-2014", i la tercera és que la conselleria dialogui amb els comitès de vaga, els òrgans competents per desconvocar l'aturada indefinida", ha dit Caldentey.

Pel que fa a la possibilitat que el govern balear ofereixi la retirada de classes obligatòries en anglès a primer de secundària, com plantegen alguns alcaldes del PP, ha dit que és una cosa que "seria insuficient", tot i que podria considerar "un èxit de la mobilització".

stats