Societat 31/08/2012

Empresonen un lladre del metro que arrencava cadenes d'or del coll als passatgers

Ja havia estat detingut i condemnat pel mateix tipus d'assalt l'any 2009

Ara
2 min

BarcelonaUn lladre que actuava al metro de Barcelona especialitzat en les estrebades per robar cadenes d'or als passatges ha estat empresonat provisionalment després que l'hagin detingut els Mossos d'Esquadra. La policia li atribueix deu d'aquests casos, comesos durant les últimes setmanes.

El detingut abordava passatgers que estaven sols i desprevinguts, els arrencava la cadena del coll i fugia amb facilitat, sense ser interceptat per ningú. Tanmateix, en algun cas era perseguit per algun testimoni, com es veu en imatges de les càmeres de seguretat difoses pels Mossos.

L'home seleccionava una víctima i, després de fer-li un seguiment discret i aprofitant que es trobava sola, estirava la cadena. Hi havia vegades que això passava dins del comboi i d'altres vegades feia l'estrebada quan localitzava la víctima sola asseguda en un banc de l'andana. També s'han registrat altres casos en què les víctimes estaven distretes comprant el bitllet.

En la majoria dels casos, escollia dones, d'entre 60 i 80 anys, però en una ocasió va assaltar un jove que anava amb crosses quan estava comprant el bitllet al vestíbul d'una estació.

La detenció es va fer el 23 d'agost. Els investigadors havien analitzat les imatges de les càmeres de videovigilància i havien identificat l'autor dels fets. Un cop van tenir la seva imatge, la van passar a totes les unitats de la ciutat. Així va ser com una patrulla de la comissaria de Nou Barris el va identificar quan sortia de casa d'un familiar i el va detenir.

En l'escorcoll del seu domicili, els agents van trobar la roba que hauria utilitzat en els robatoris, així com una cadena xapada d'or. La resta de joies no van ser localitzades, ja que segons ha admès el mateix detingut, les venia al carrer, ni tan sols ho intentava en cap establiment de compravenda.

Patricio T. C. ja va ser detingut l'any 2009 per estrebades de cadenes d'or al metro i va ser condemnat a dos anys de presó i a l'expulsió del país, però l'expulsió no es va executar.

Ara, el detingut ha ingressat provisionalment a la presó després de passar a disposició judicial dissabte passat.

stats