Societat 16/06/2017

Ensenyament defensa que els centres ja prenen "les mesures necessàries" per evitar l’efecte de la calor a les escoles

Els sindicats denuncien que hi ha aules on se sobrepassen els 27 graus

Acn
1 min
Un grup d'alumnes, en una aula

BarcelonaLa consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha explicat aquest divendres que els centres ja prenen "les mesures necessàries" perquè cap infant "no es vegi afectat" per la calor que està fent els darrers dies a Catalunya, que ha qualificat d’episodi "exagerat", en el cas d’aquest any. Ruiz ha recordat que la jornada compactada que fan molts centres durant el mes de juny està dissenyada especialment per evitar que els escolars estiguin a l’escola al migdia i a primera hora de la tarda, la franja horària més crítica.

Per això, responent a la petició que el sindicat de secundària ASPEPC-SPS ha fet aquest dijous, ha descartat escurçar encara més la jornada lectiva durant el mes de juny. Ruiz ha explicat que les instruccions que es donen als centres cada any són les mateixes per a quan arriben episodis d’altes temperatures, i inclouen deixar beure als nens i nenes tanta aigua com necessitin i evitar les activitats esportives a la franja del migdia i la tarda. La titular d’Ensenyament també ha recalcat que aquestes recomanacions són les mateixes que es donen a les famílies de cara a les activitats que es puguin fer els caps de setmana.

Des d’ASPEPC-SPS s’alertava aquest dijous que les temperatures altes havien provocat desmais, perquè se sobrepassaven els 27 graus a les aules, i que aquesta temperatura vulnera la legalitat. En la mateixa línia s’ha posicionat USTEC-STEs, que ha enviat un comunicat als centres en què recomana que si s'arriba a aquesta situació extrema de calor, ho denunciïn a Ensenyament i a prevenció de riscos laborals.

stats