Societat 10/08/2015

El govern espanyol realitzarà estudis addicionals sobre el Castor per decidir si el desmantella o el torna a explotar

El Ministeri d'Indústria detalla que el magatzem es desmantellarà "quan puguin existir riscos per a les persones, els béns o el medi ambient"

Europa Press
2 min
Magatzem de gas Castor a la costa de Vinaròs /ACN

MadridEl govern espanyol durà a terme estudis addicionals sobre l'emmagatzemament de gas a la plataforma marina Castor, abans de decidir si desmantella les instal·lacions de forma definitiva o les torna a posar en funcionament, ja que el projecte manté el seu "interès estratègic" per a Espanya.

Així ha quedat en manifest en una resposta que el govern espanyol ha enviat a la diputada de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al Congrés, Lourdes Ciuró, que va preguntar per escrit com es repartirà entre els consumidors la factura de 1.350,73 milions d'euros la indemnització que s'ha de pagar a Escal UGS pel tancament del magatzem, o si es tindran en compte les situacions d'especial vulnerabilitat econòmica.

A l'espera d'una "decisió definitiva"

Són dos aspectes als quals el govern espanyol no fa referència en el seu text, on es limita a recordar com es van succeir els fets que van conduir al tancament del Castor l'octubre de 2014, després de registrar-se dos episodis sísmics un any abans. Així, en la resposta parlamentària, el Ministre d'Indústria defensa que la decisió d'extingir la concessió de l'explotació i hivernar-ne les instal·lacions va ser una "solució equilibrada". Amb ella, a més, es guanya temps per realitzar els estudis necessaris que permetin "la profunditat de judici precisa" per prendre una "decisió definitiva" sobre el futur de Castor. En qualsevol cas, el govern espanyol detalla que el magatzem es desmantellarà "quan puguin existir riscos per a les persones, els béns o el medi ambient".

Pel que fa a la indemnització que l'Estat ha de pagar a la concessionària per compensar la inversió invertida, Indústria assegura que "no implica l'extinció de la responsabilitat" que tan l'empresa com els accionistes hagin d'afrontar, "quan es disposin de tots els elements de judici necessari".

stats