Societat 30/07/2014

Als homes els agraden les dones “sensibles”; les dones busquen tot el contrari

Un estudi de tres universitats conclou que allò que desperta l'interès sexual d'un home provoca la desconfiança de les dones

Ara
2 min
L'estudi explora les diferències en l'atracció sexual d'homes i dones / GETTY

BarcelonaLes noies que, en una primera cita, són percebudes com a "sensibles" pels seus companys resulten sexualment atractives. En canvi, els homes sensibles no resulten atractius per a les dones. Per què? L'explicació és que homes i dones se senten atrets per perfils completament diferents. Aquesta és, si més no, la conclusió a què han arribat científics de tres universitats, que han estudiat fins a quin punt les reaccions emocionals en les primeres cites determinen el futur d'una relació.

L'estudi, de l'Interdisciplinary Center Herzliya d'Israel, la Universitat de Rochester i la Universitat d'Illinois a Urbana-Champaign i publicat al 'Personality and Social Psychology Bulletin', buscava saber fins a quin punt és cert que als humans ens atrauen les "bones persones". Les conclusions a què han arribat els investigadors apunten a una diferència crucial entre els sexes: els que se senten atrets per la "sensibilitat" de l'altre són els homes; a les dones, els nois sensibles els semblen "ensopits".

Segons els investigadors, mentre que els homes mostren interès per les noies que semblen bones persones, elles desconfien d'homes massa atents, amb massa empatia. Per un a home, una dona sensible és més femenina i, per tant, més atractiva. Les dones, en canvi, tot i que no consideren que un home sensible sigui menys masculí, tendeixen a sentir-se menys atretes per ell.

De fet, tot i que l'estudi explica els mecanismes pels quals els homes troben sexualment atractives les dones, no aporta pistes sobre què fa que una dona se senti atreta per un home. Gurit Birnbaum, el catedràtic que ha dirigit l'estudi, apunta que "encara no sabem per què les dones se senten menys atretes sexualment per homes als quals no coneixen i que perceben com a sensibles. Potser el problema no és que els vegin com a bones persones, sinó que potser els troben menys atractius per altres motius". La hipòtesi dels investigadors és que les dones consideren que els nois sensibles són "massa agradables, manipuladors, busquen relacions sexuals, estan massa preocupats per complaure, massa desesperats i, per tant, són menys atractius sexualment". La conclusió i el consell als homes que volen conquerir sexualment les seves parelles en una primera cita és clara: "freneu".

stats