SOCIETAT
Societat 28/07/2011

Un estudi del RACC apunta que un 30% dels conductors no ha canviat mai cap roda del cotxe

L'informe alerta que el nombre de vehicles que han passat revisions des de principi d'any ha disminuït un 4% respecte al mateix període de l'any anterior. Es calcula que durant l'operació sortida 7.100 cotxes necessitaran assistència mecànica

Acn
2 min

TarragonaUn estudi fet públic aquest dijous al matí pel RACC assegura que el 30% dels conductors catalans no han canviat mai la roda del vehicle. Segons ha explicat a Tarragona el director de comunicació del Reial Automòbil Club de Catalunya, Josep Maria Miret, l'elevada força física que s'ha de fer per descargolar les rodes fa que es truqui directament al servei d'assistència mecànica. Les dades indiquen que 6 de cada 10 dones no ho han fet mai, mentre que 9 de cada 10 homes ho han fet alguna vegada. Així mateix, Miret ha explicat que el principal problema de les avaries que poden patir els vehicles recau en el sistema elèctric, a causa de l'equipament tecnològic que porten els cotxes actuals. Des del RACC han insistit en la importància de revisar els automòbils de cara a l'operació sortida programada per aquest divendres i dissabte, coincidint amb l'entrada del mes d'agost. Les dades de l'estudi posen de manifest que més de 322.000 vehicles necessiten assistència mecànica a Catalunya durant l'estiu. Durant l'operació sortida es calcula que 7.100 vehicles necessitaran aquest tipus d'ajuda.

Josep Maria Miret ha assegurat que des del gener al juliol d'aquest 2011 el nombre de vehicles que han sigut portats a revisió ha disminuït un 4%, principalment per culpa de la crisi econòmica. Si bé és cert que s'ha aconseguit reduir en bona part el nombre d'accidents que setmana a setmana afecten les carreteres del país i de la resta de l'Estat, des del RACC han assegurat que part d'aquesta reducció es deu també a la disminució del nombre de desplaçaments per carretera a causa del context econòmic actual.

Des del RACC s'ha defensat la política de prevenció d'accidents impulsada en els darrers anys per part de totes les administracions, alhora que han anunciat que l'objectiu, ara, és iniciar una segona fase amb actuacions específiques per a col·lectius diferents com els motoristes, la gent gran o els joves, ja que les necessitats i les actuacions que s'han de fer també són diferents.

Miret ha explicat que és a l'estiu quan hi ha més assistències, ja que existeix un major nombre de desplaçaments. En tot cas, el RACC ha aconsellat que no s'oblidi de fer el manteniment habitual del vehicle –revisions indicades pels fabricants, comprovacions de fuites i seguiment del consum–, així com posar especial èmfasi en elements com els pneumàtics, la bateria, l'oli, els frens, els amortidors i els llums i intermitents. S'estima que a Catalunya es produeixen prop de 1.170.000 assistències de vehicles a l'any.

stats