SOCIETAT
Societat 15/09/2011

Felip Puig afirma que la prohibició s'aplicarà per motius de "seguretat pública i ciutadana"

El conseller subratlla que la normativa, en fase embrionària, regularà altres formes d'ocultació de la identitat, com l'ús de passamuntanyes

Acn / Redacció
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha argumentat que la Generalitat està estudiant prohibir l'ús del burca i el nicab al carrer per motius de "seguretat pública i ciutadana". En unes declaracions a l'emissora RAC1, el conseller ha puntualitzat que l'elaboració de la normativa està en una fase embrionària, però que planteja no només prohibir el vel integral als edificis institucionals sinó a tots els espais públics. Puig ha puntualitzat que també es regularan altres formes d'ocultació de la identitat, com l'ús de passamuntanyes a les manifestacions o la utilització del casc en edificis de l'administració.

La nova normativa sobre seguretat s'està madurant amb el treball d'una comissió interdepartamental, liderada per la conselleria d'Interior, en el qual també hi participen representants de Benestar Social i Família, Governació i Relacions Institucionals, Ensenyament i Justícia. El debat per aprovar aquesta llei de drets i deures podria arribar al Parlament a finals del 2012 o principis del 2013. Segons el conseller, cal "trobar el marc sense entrar en conflictes".

stats