DISCURSOS XENÒFOBS
Societat 14/01/2011

La Fiscalia demana un any i mig de presó a Josep Anglada per incitar a l'odi i la discriminació

La formació liderada pel regidor de Vic va encarregar uns pamflets el 2007 que pretenien "suscitar entre la població sentiments d'hostilitat contra el col·lectiu d'origen magrebí"

Joan Serra
1 min
Josep Anglada, després de conèixer els resultats de les eleccions al Parlament

VicLa Fiscalia de Barcelona ha demanat una pena d'un any i mig de presó, inhabilitació de càrrec públic i una multa de nou mesos a Josep Anglada, president de Plataforma per Catalunya (PxC), per un delicte de provocació a la discriminació i l'odi. L'acusació va ser presentada dimarts al jutjat d'instrucció número 4 de Vic. La Fiscalia també imputa Juan Carlos Fuentes, regidor de la PxC a l'Ajuntament de la capital d'Osona.

Fuentes, presumiblement per encàrrec d'Anglada, hauria sol·licitat el 24 de maig del 2007 la impressió de 3.000 còpies d'uns pamflets que pretenien, segons la Fiscalia, "suscitar entre la població sentiments d'hostilitat, animadversió, menyspreu i tracte desigual contra el col·lectiu d'origen magrebí". Aquests fets serien constitutius d'un delicte de provocació a la discriminació i l'odi. Els documents es van repartir en els dies posteriors per centenars de bústies de domicilis de Vic. El partit d'Anglada pretenia esgarrapar vots, tenint en compte que el 27 de maig del 2007 hi havia eleccions municipals. En aquells comicis, la PxC va aconseguir quatre regidors i es va convertir en la segona força a l'Ajuntament de la capital osonenca.

Els pamflets, escrits en castellà, tenien la intenció de confondre l'elector. El text detallava, com si es tractés del relat d'un ciutadà magrebí, els beneficis que comportava per als immigrants votar partits com CiU i el PSC. Alguns extractes del document repartit per Vic exemplifiquen les intencions d'Anglada: "Por favor, no votes al partido de Anglada, la PxC. Si ellos mandan en Vic expulsarán a todos nuestros compañeros ilegales y harán la vida imposible al resto. No nos permitirán ejercer nuestro derecho a tener una bonita mezquita en el centro de Vic".

stats