Societat 20/11/2018

Ábalos, després de l'accident ferroviari de Vacarisses: demana a ERC suport als pressupostos si vol més inversió en Rodalies

Foment investigarà les causes de l'esllavissada en el descarrilament del tren

Ara
2 min
José Luís Ábalos (PSOE), en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha anunciat aquest dimarts que el seu departament investigarà les causes de l'esllavissada que ha provocat el descarrilament d'un tren de rodalia a Vacarisses (Vallès Occidental), en el qual ha mort una persona i 44 han quedat ferides, la majoria lleus.

"Investigarem també els detalls d'aquesta esllavissada i per això la Generalitat m'ha ofert els serveis geològics per descobrir una mica l'estat d'aquesta zona", ha dit Ábalos en una entrevista a la Cadena Ser. El ministre ha explicat que la zona on s'ha produït el succés estava mallada, "però es veu que aquests dies de pluges han fet que no aguantés aquesta malla"

Ábalos ha indicat que no tenia clar si l'esllavissada ha ocorregut "abans o mentre passava" el tren, encara que ha precisat que els combois han quedat en vertical i no n'hi ha cap de tombat.

Ábalos ha assenyalat que després de prendre possessió es va prendre la seguretat com una de les seves prioritats, pel que ha encarregat diversos estudis sobre la seguretat de les infraestructures, i la seva idea era presentar al desembre al Consell de Ministres un informe sobre això. "Evidentment, això ens fa ser més vigilants", ha afegit el ministre.

Ábalos demana suport als pressupost a canvi d’inversió

La senadora d’ERC Mirella Cortès, ha interpel·lat aquest dimarts Ábalos sobre l’accident durant la sessió de control al govern espanyol, i en una pregunta registrada fa setmanes i que ha coincidit amb el succés li ha recordat la falta d’inversions de Foment en la línia afectada, que ha descarrilat ja dues vegades. Ábalos ha admès que calen noves inversions a la xarxa de Rodalies, però ha demanat a la senadora la col·laboració perquè per injectar diners a la xarxa “calen uns pressupostos” als quals ERC no està disposada a donar suport.

stats