Societat 13/07/2012

Els robatoris baixen un 19% al metro de Barcelona

Cada dia la policia deté de mitjana sis carteristes al suburbà

Ara
1 min

BarcelonaEl dispositiu de seguretat Xarxa al Metro de Barcelona, que la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van posar en marxa ara fa un any, ha aconseguit que baixin els robatoris en aquest transport públic. Durant el darrer any, des del mes de juliol del l'any passat fins enguany, els delictes al suburbà han baixat gairebé un 19%. S'han registrat 5.242 robatoris menys respecte al mateix període de l'any passat.

Els resultats assolits fins ara han comportat que l'Ajuntament de Barcelona i la Direcció General de Policia apostin per continuar mantenint l'operatiu policial, que amb l'arribada de l'estiu s'ha intensificat fins al seu nivell màxim, segons ha explicat el mateix consistori aquest divendres al matí. Així doncs, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra ja han començat a reforçar el patrullatge uniformat i de paisà en totes les estacions i línies de metro i de Ferrocarrils de la Generalitat per potenciar l'acció preventiva i de dissuasió en aquests espais.

El dispositiu combina l'actuació uniformada dels agents per prevenir i dissuadir l'acció dels carteristes amb la vigilància realitzada per agents de paisà dels Mossos d'Esquadra desplegats pel metro amb l'objectiu d'enxampar els delinqüents habituals. Així mateix, també es fan controls estàtics als principals intercanviadors per tal de detectar possibles carteristes que es moguin per la xarxa. Aquests controls preventius es combinen amb agents de paisà. Cada dia els agents detenen una mitjana de sis carteristes i n'imputen tres més.

stats