Societat 28/02/2014

La Generalitat rebutja el cabal de l'Ebre fixat per l'Estat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, alerta que el Pla Hidrològic per a la Conca de l'Ebre és "lesiu" per a la conservació del riu

Ara
1 min
Santi Vila ha lamentat la manca de diàleg amb el govern espanyol/ ACN

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha denunciat que el Pla Hidrològic per a la Conca de l’Ebre aprovat aquest divendres pel consell de ministres és “lesiu per a la conservació del riu, per a la seva sostenibilitat ambiental i perquè no impedeix la regressió i la salinització”.

Segons Vila, l’Ebre “és un riu amb uns indicadors fràgils que hem de conservar entre tots”. “Contestarem amb tota la contundència per la via administrativa”, ha assegurat. El conseller, que ha lamentat la manca de diàleg amb l'executiu espanyol, ha assegurat que el Govern estudia recórrer el Pla Hidrològic, però que caldrà conèixer en detall el text aprovat pel consell de ministres abans de decidir per quina via ho farà.

Vila ha recordat que els 3.000 hectòmetres cúbics anuals confirmats al tram final del riu són menys de la meitat dels 7.000 que sol·licitava la Generalitat i les entitats ambientalistes de la zona, una diferència que considera "descomunal".

stats