CONSELL EXECUTIU
Societat 06/03/2012

El Govern destinarà 700 milions als serveis socials locals en quatre anys

La inversió es farà en municipis de més de 20.000 habitants per garantir la corresponsabilitat en la prestació de serveis

O. March / S. González
1 min

BarcelonaEl Consell Executiu ha aprovat avui destinar 700 milions d'euros en els propers quatre anys als ens locals i supramunicipals de l'àmbit dels serveis socials i benestar social. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat la importància d'aquest ajut als consistoris i consells comarcals, ja que es troben limitats per la greu crisi econòmica.

Aquesta inversió es farà en els municipis de més de 20.000 habitants per garantir la corresponsabilitat en la prestació d'aquest tipus de serveis, així com l'estabilitat dels professionals que els presten.

L'objectiu és que, amb aquestes transferències de caràcter anual, ajuntaments i consells comarcals puguin finançar serveis i programes com els ajuts d'urgències socials, els serveis d'intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents, sistemes de resposta urgent per a dones que es troben en situació de violència i per als seus fills, l'acollida i integració de persones estrangeres i programes d'atenció per a persones afectades amb el VIH/SID, entre altres.

stats