Societat 20/12/2015

Actius més d'un centenar d'incendis a Astúries

Declarats aquest dissabte a la nit, la seva intensitat ha anat de baixada les últimes hores gràcies a les feines d'extinció i de la pluja que ha caigut en algunes de les zones afectades

Ara / Agències
1 min
Els serveis d'emergència sospiten que els incendis han estat intencionats / EFE

BarcelonaAquest diumenge a les 8 continuaven actius al Principat d'Astúries més d'un centenar d'incendis forestals, per bé que han anat disminuint d'intensitat per la feina dels serveis d'extinció, però també per la pluja que ha caigut les últimes hores, segons indiquen des el Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (SEPA). Si les condicions meteorològiques ho permeten, al llarg del matí està previst que se sobrevolin les zones més afectades per les flames, amb un dels helicòpters multifunció de SEPA, per fer una valoració més exhaustiva de la situació.

El Principat d'Astúries manté activat, des de les 21.00 hores d'aquest dissabte, el Pla d'Incendis Forestals del Principat d'Astúries (INFOPA) en situació 2. El foc ha arribat en zones habitades, però no hi ha constància que hagi provocat danys personals.

Més de 230 efectius del SEPA, entre bombers i empreses forestals, treballen en les tasques d'extinció d'aquests incendis. Un dispositiu al qual s'ha sumat la Unitat Militar d'Emergències (UME) i en el qual també participen els cossos i forces de seguretat de l'Estat, agents del medi natural del Principat d'Astúries, responsables i treballadors municipals i agrupacions de voluntaris de protecció civil.

La Guàrdia Civil i el govern del Principat investiguen si "algun" dels cent incendis van ser provocats, tal i com indiquen les primeres investigacions.

stats