Societat 08/07/2014

El copilot de l'avió rus que va avortar l'aterratge diu que l'aparell d'Aerolíneas Argentinas va travessar la pista sense permís

En una entrevista al 'Siberian Times' Kirill Kuzmin diu que la torre de control del Prat va reaccionar amb "confusió i silenci"

Ara
1 min

Barcelona"Confusió i silenci". Amb aquestes paraules descriu Kirill Kuzmin, copilot del Boeing 767 de la companyia UTair amb 260 passatgers que dissabte va avortar l'aterratge al Prat, la reacció de la torre de control del Prat en el polèmic incident, convertit en fenomen viral després que un aficionat als avions divulgués les imatges a internet. En una entrevista al 'Siberian Times', Kirill Kuzmin explica l'aterratge avortat i culpa el pilot de l'aparell d'Aerolíneas Argentinas de ficar-se a la pista sense permís. Però també acusa la torre de control del Prat de falta de reacció.

"Abans d'apropar-nos a la pista vam poder escoltar com el controlador autoritzava els argentins a creuar la pista un cop nosaltres haguéssim aterrat. Els argentins van repetir les paraules, la qual cosa vol dir que les havien entès i acceptat. Però aleshores, els argentins es van ficar a la pista, just quan estàvem a menys de 100 metres d'altitud", diu el copilot, que afirma que "el controlador es va quedar confós, es va quedar callat".

Dissabte passat, 5 de juliol, el pilot d'un avió rus va avortar l'aterratge a l'aeroport de Barcelona, aixecant el vol a última hora perquè hi havia una altra aeronau creuant la pista d'aterratge. Aena ha notificat el fet a la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil (CIAIAC) per tal de ser analitzat i investigat, amb l'objectiu de confirmar l'existència de l'incident i determinar-ne les causes, tot i que insisteix que no hi va haver risc en cap moment i que tots dos avions eren on havien de ser, per la qual cosa l'aterratge es podria haver fet sense problemes, ja que hi havia suficient distància entre les dues aeronaus.

stats