EDUCACIÓ
Societat 05/04/2011

Rigau també vol 'retallar' la pastisseria industrial i els refrescos dels centres escolars

La consellera d'Ensenyament també insisteix que el Govern no té previst reduir el nombre de professors i que tota la informació que apunti a aquesta idea són només "elucubracions"

Redacció
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha mostrat a favor de prohibir la venda de productes de pastisseria industrial, llaminadures i refrescos als centres escolars, com una forma de combatre l'obesitat infantil i per evitar convertir les escoles en "aparadors" de productes poc saludables.

Rigau ho ha dit en una entrevista a El món a RAC1El món a RAC1, en què també ha rebutjat taxativament que hi hagi cap intenció de reduir la plantilla de professors a causa de la crisi. La consellera ha mantingut que per al Govern el "professorat és clau" per transmetre els coneixements i les actituds als estudiants, i que ara "més que mai la formació és indispensable". Ha afirmat que "no hi haurà cap supressió de llocs de treball escolar" i ha afegit que totes les informacions i les xifres que es plantegen sobre la reducció del professorat que han aparegut en alguns mitjans són només "elucubracions", ja que les mesures s'estan debatent internament.

Rigau també ha afegit que tot el que afecti el professorat es farà d'acord amb la llei i que el col·lectiu també participarà en la presa de decisions. Respecte a la retallada de despeses dels centres, la consellera ha dit que només es demanarà reduir les despeses de material, com ara d'aigua, paper, llum...; mesures d'estalvi, en paraules de Rigau, "com es faria a una casa".

La titular d'Ensenyament també s'ha manifestat més partidària dels treballs socials per als alumnes més conflictius que de l'expulsió dels centres, de forma que es prioritzin les "mesures de compromís socials" i de voluntariat, per davant de les punitives. Des de la conselleria, en canvi, no es farà cap regulació de la forma de vestir als centres per implantar l'uniforme.

stats