COOPERACIÓ
Societat 05/01/2011

Detingut un cooperant català a l'aeroport de Tel Aviv

El cooperant català Marcel Masferrer ha estat retingut i traslladat a l'aeroport Ben Gurion de Tel Aviv però no serà expulsat a Barcelona fins diumenge, segons ha pogut saber el diari ARA.

Albert Balanzà
2 min
Marcel Masferrer, el cooperant detingut a Tel Aviv.

BarcelonaMasferrer, que viu a Jerusalem des del 2006 i ha treballat per l'ONG ACSUR fins al 2009, va ser detingut ahir al vespre per la policia israeliana per circumstàncies que es desconeixen i ha estat traslladat a l'aeroport internacional Ben Gurion, des d'on serà expulsat cap a Barcelona. El cooperant català va poder parlar ahir a les dues de la matinada amb el seu pare, al qual va explicar que havia estat tècnicament retingut però que es trobava bé. Ara mateix Masferrer està tancat en un habitacle de l'aeroport israelià amb un ciutadà australià que està en la seva mateixa situació i té dret a fer una trucada cada 24 hores.

El seu retorn a Barcelona, paradoxalment, no serà en principi possible fins diumenge ja que les lleis israelianes determinen que l'expulsió s'ha de completar amb un vol directe al país des d'on va venir i amb la mateixa companyia amb què va arribar i Spanair no té vol directe a Barcelona fins diumenge. Un portaveu de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina i de la Comunitat Palestina a Catalunya ha afegit a l'ARA que a Masferrer li ha estat retirat el visat de treball de què disposava i que no podrà tornar a trepitjar Israel durant deu anys. Aquestes entitats ja preparen mobilitzacions de cara a diumenge i un acte públic de suport a aquest cooperant.

Masferrer va néixer a Barcelona el 1977, és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Ramón Llull i Màster en Cooperació Internacional i Desenvolupament per la Universitat del País Basc. Des de 2002 ha treballat en diverses ONGD a Amèrica Llatina (Colòmbia, El Salvador i Nicaragua) i des de setembre de 2006 viu a Jerusalem on ha treballat com a tècnic de projectes de l'ONGD espanyola ACSUR-LAS SEGOVIAS fins a gener de 2009. Actualment està cursant un postgrau de Periodisme Digital a la Universitat Oberta de Catalunya.

stats